Politika

Orbán szerint ha beoltatjuk magunkat, nagykarácsonyunk lesz

Orbán szerint ha beoltatjuk magunkat, nagykarácsonyunk lesz

2021. december 10., péntek
Orbán szerint ha beoltatjuk magunkat, nagykarácsonyunk lesz

Ma reggel a Kossuth Rádióban ismét megtartotta szokásos pénteki interjúját a miniszterelnök.Miután ismertette a ma reggeli járványügyi adatokat, azt is elárulta, hogy mi múlik az oltásokon.

A kormányfő többek közt a járványadatokról beszélt: 6884 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában és 166 halottat. A kórházi ápoltak száma 7 ezer alá csökkent. Szerinte a negyedik hullám tetőzésénél járunk, sőt, lehet már túl is vagyunk rajta.

Úgy fogalmazott, „ha be vagyunk oltva, nagy karácsonyunk lesz, ha nem, akkor kis karácsonyunk lesz”.

A gyermekek oltását december 15-én kezdik, várhatóan az első szállítmány 69 ezer adagra elég ampullát fog tartalmazni. A miniszterelnök szerint nem a gyermekek tehetnek róla, ha nem kapnak oltást, mert erről a szülők döntenek.

Rendeletben módosult a költségvetés

Orbán arról is beszélt, hogy a 3 helyett 5 százalékosra módosított nyugdíjemelés miatt változtattak a költségvetésen. Ehhez viszont nem kellett az Országgyűlés hozzájárulása, elegendő volt ezt határozatban megtenni. A kormányfő szerint nyugdíjasok minden forintjukkal el szoktak számolni, ami szerinte jó szokás, mert így pontos elszámolást várnak tőlük. Hozzátette azt is, hogy már a 13. havi nyugdíj is 5 százalékkal fog emelkedni.

A béremelésekről pedig annyit mondott, hogy gazdaságnak kell megtermelnie a pénzt hozzájuk.

A migránsválság jogi kerítést kíván

Orbán szerint az utóbbi időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy hogy az EP-ben Magyarország kisebbségben van, mivel az ottani képviselők többsége bevándorláspárti és családellenes. Kiemelte azonban, hogy győztesnek kell lenni, hogy ,,mi határozzuk meg, mi legyen Brüsszelben." Ehhez pedig egy bevándorlásellenes, családpárti pártszövetségre van szükség.

A kormányfő ,,speciális országként" pozicionálta Magyarországon az EU-ban, mivel szerinte nálunk döntött egyedül népszavazás a migrációról, ez pedig szembenáll az EU szabályaival.

Szerinte veszélyes az emberkísérlet, az ösztönökre is hallgatni kell, és örül, hogy itthon a nép által eldöntetett ez a kérdés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.