Szórakozás

Nekem Szeged: Vajda Attila

Nekem Szeged: Vajda Attila

2021. december 30., csütörtök
Nekem Szeged: Vajda Attila

- Nekem az otthont jelenti a város. Itt nőttem fel, itt értem el sikereimet, ide kötnek emlékek, barátok, családtagok. Nagyon sok élmény, érzelem, párkapcsolatok, bizony kudarcok is. Nagyon sok olyan dolog van ebben a városban, ami meghatározza az életemet, a sorsom mind a mai napig. Ma már nem itt lakom, tehát látogatom csak a várost és arra törekszem, hogy a pozitív élmények kerüljenek túlsúlyba. Persze amikor edzőként jövök a Maty-érre a versenyzőkkel a versenyzőimmel, akkor eszembe jut rengeteg siker és kudarc is, amit a pályán átéltem és természetesen ők is átélnek majd, a pályafutásuk során- mesélte Vajda Attila.

Ami soha nem maradhat ki

A tanyám Szegedhez közel fix pont, oda járok haza és ott el tudok vonulni. Van egy ruhaboltunk a feleségemmel a belvárosban, így ez egy plusz kötődés, és ha odamegyünk, akkor ugye látjuk a várost is. Törekszünk arra, hogy a gyerekeink is megismerjék ezt a csodálatos várost.

NÉVJEGY

Vajda Attila 1983-ban született Szegeden. Itt kezdett kenuzni Kása Ferenc és Vécsi Viktor irányítása mellett. Tehetségét már az utánpótlás versenyeken is bizonyította, de az első igazi nagy sikerét 2004-ben, Athénban az olimpiai bronzérem megszerzésével érte el, egyesben 1000 méteren. Négy évvel később, a magyar aranyéremben szegény olimpián ért a csúcsra és megnyerte az olimpiát egyes 1000 méteren. Ugyanebben a számban háromszoros világbajnok és kétszer az Európa bajnoki címet is megszerezte. 2016-ban vonult vissza, dolgozott edzőként Tajvanon, jelenleg Dunaújvárosban é, saját egyesületében dolgozik edzőként és erőnléti edzőként segíti a város női vízilabdázóit.

https://www.youtube.com/watch?v=zhEE88Q91Wk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.