Politika

Mihálffy Béla: Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat

Mihálffy Béla: Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat

2021. december 3., péntek
Mihálffy Béla: Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat

Magyarország jövőjéről tartott sajtótájékoztatót Mihálffy Béla fideszes képviselő Szegeden, melyben ismertette a kormány legfontosabb intézkedéseit.

A képviselő megemlítette, hogy az idősek nemrég egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaptak, melyhez februárban érkezik a teljes 13. havi nyugdíj. Utóbbi visszaépítéséről még tavaly áprilisban döntött a kormány. Mihálffy emlékeztetett, hogy ezt a 13. havi nyugdíjat vette el korábban a baloldal.

A képviselő szót ejtett továbbá a családi adóvisszatérítésekről, melynek keretében 2 millió szülőnek mintegy 600 milliárd forintot térít vissza a kormány. Emlékeztetett rá, hogy ezt az a gazdasági növekedés teszi lehetővé, amely Európában az egyik legnagyobb.

Ennek hozományaként tudja a kormányzat visszaadni az SZJA-t.

- A baloldallal ellentétben mi a családok támogatásában hiszünk, mi nem akarunk újabb terheket róni rájuk, mint ahogy a baloldal tette a 2009-es gazdasági válság idején - mondta Mihálffy.

Tájékoztatóját azzal folytatta, hogy januártól 200 ezer forint lesz a minimálbér, a szakmunkás minimálbér pedig 260 ezer. Ezzel a Gyurcsány-kormány által fizetett 2010-es átlagbérnél is magasabb lesz a minimálbér.

Kihangsúlyozta továbbá, hogy járvány alatt a családok és az idősek mellett a fiatalokat is szeretné a kormány célzottan segíteni, ezért szintén januártól a 25 év alattiaknak személyi jövedelemadót nem kell fizetniük, ezzel havi több 10 ezer forinttal emelkedik a keresetük, és több mint 140 milliárd forint marad náluk. Mihálffy kiemelte, hogy ezt is a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

A fideszes képviselő szerint a Fidesz és a korábbi baloldali kormány között az a különbség, hogy amíg Gyurcsány azt üzente, hogy ,,el lehet menni Magyarországról", addig a jelenlegi kormány adókedvezményekkel segíti a fiatalokat, hogy belekezdjenek a nagybetűs életbe.

- Ezek az intézkedések jól mutatják a kormány célkitűzéseit. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat - zárta sajtótájékoztatóját Mihálffy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.