Meteor

Különös szilveszter: akár 16 fok is lehet az év utolsó napján

Különös szilveszter: akár 16 fok is lehet az év utolsó napján

2021. december 30., csütörtök
Különös szilveszter: akár 16 fok is lehet az év utolsó napján

Ugyan az előrejelzések szerint épp északkeleten, azaz Szeged környékén lehet ennél hűvösebb, de mindenképpen enyhe idővel fog búcsúzni az óév.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzései szerint az újév első hétvégéje csapadékmentes lesz, egyedül az ország északkeleti részén maradhat borult és ködfoltos az idő. Ugyanitt szórványosan szitálás, kisebb eső is kialakulhat a délutáni órákban. Több helyen lesz élénk, a középső országrészben néhol erős a szél.

A minimumok mínusz -1 és +7, a maximumok általában 9 és 16, északkeleten viszont csak 2 és 8 fok között alakulnak.

Újévre virradóra a szélcsendes tájak ködfátylassá válhatnak, és amíg ez fel nem oszlik, addig délnyugaton is borult maradhat az idő. Elsősorban az északkeleti, keleti megyékben reggelig előfordulhat eső, záporeső, ezt követően már nem valószínű érdemi csapadék. Napközben már sok napsütés várható, gyenge vagy közepesen erős felhőzettel. Hajnalra a szél viharossá válhat. Hajnalban 0 és plusz 7, délután általában 10 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk majd, de a felhősebb északkeleti tájakon ennél hűvösebb lehet.

Vasárnapra virradóra tartós köd képződhet, számottevő csapadék már nem lesz várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.