Különös szilveszter: akár 16 fok is lehet az év utolsó napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan az előrejelzések szerint épp északkeleten, azaz Szeged környékén lehet ennél hűvösebb, de mindenképpen enyhe idővel fog búcsúzni az óév.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzései szerint az újév első hétvégéje csapadékmentes lesz, egyedül az ország északkeleti részén maradhat borult és ködfoltos az idő. Ugyanitt szórványosan szitálás, kisebb eső is kialakulhat a délutáni órákban. Több helyen lesz élénk, a középső országrészben néhol erős a szél.

A minimumok mínusz -1 és +7, a maximumok általában 9 és 16, északkeleten viszont csak 2 és 8 fok között alakulnak.

Újévre virradóra a szélcsendes tájak ködfátylassá válhatnak, és amíg ez fel nem oszlik, addig délnyugaton is borult maradhat az idő. Elsősorban az északkeleti, keleti megyékben reggelig előfordulhat eső, záporeső, ezt követően már nem valószínű érdemi csapadék. Napközben már sok napsütés várható, gyenge vagy közepesen erős felhőzettel. Hajnalra a szél viharossá válhat. Hajnalban 0 és plusz 7, délután általában 10 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk majd, de a felhősebb északkeleti tájakon ennél hűvösebb lehet.

Vasárnapra virradóra tartós köd képződhet, számottevő csapadék már nem lesz várható.

Előző sztori

Az Elkxrtuk lett az év legnézettebb magyar filmje

Következő sztori

Hogyan közlekedjünk szilveszterkor? Íme, a MÁV tanácsai