Közel 100 migránst tartóztattak fel Szeged környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap éjszaka, illetve ma hajnalban összesen 82 illegális bevándorlót tartóztattak fel és vezettek vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz Csongrád-Csanád megyében az egyenruhások.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap éjszaka fél 11-kor 33 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Szintén a szegedi kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve ma hajnalban újabb két csoportban 41 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa külterületén. A rendőri intézkedés során ezen csoportok tagjai sem tudták igazolni magukat, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – azaz visszavitték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei  – Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzésére – ma hajnalban, nem sokkal egy óra előtt Deszk belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Citroen Berlingo típusú személygépkocsit.

Az egyenruhások az ellenőrzés során a 43 éves sofőrön kívül a gépkocsi utasterében és a csomagtartóban nyolc, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik nem tudták magukat igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Fotó: police.hu

via police.hu

Előző sztori

Szegeden jó a levegő minősége az NNK mérései alapján

Következő sztori

Életveszélyes a Liget és Holt-Maros sétány