Egészség

Koronavírus: 100 alatt a halálozások száma

Koronavírus: 100 alatt a halálozások száma

2021. december 30., csütörtök
Koronavírus: 100 alatt a halálozások száma

3361 beteget és 95 halottat azonosítottak az elmúlt 24 órában, írja a koronavirus.gov.hu.Az aktív fertőzöttek száma is tovább csökkent.

6 millió 262 ezer beoltott van, ugyanakkor csak 3 millió 170 ezren vették fel a megerősítő harmadik oltást. Utóbbi azért kardinális, mert Orbán az évzáró kormányinfón bejelentette, hogy hamarosan ezeknek a felvételéhez köthetik a védettségi igazolványok lejártát. Ezen kívül mára már az is nyilvánvalóvá vált, hogy az omikron variáns enyhébb lefolyású betegségével szemben is csak három oltás hatásos - noha maga a variáns egyébként alapból 70 százalékkal kisebb eséllyel súlyos lefolyású. Kórházban jelenleg 3697 beteget ápolnak, közülük 342-en vannak lélegeztetőgépen.

A Neumann Intézetben az ünnepek előtt még csak a pozitív tesztek alig 10 százaléka volt omikron eredetű, ez a szám mostanra már 60 százalék lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.