Közélet

Karikó Kataliné a 2021-es Golden Plate Award – 4 Nobel-díjas ajánlotta

Karikó Kataliné a 2021-es Golden Plate Award – 4 Nobel-díjas ajánlotta

2021. december 31., péntek
Karikó Kataliné a 2021-es Golden Plate Award – 4 Nobel-díjas ajánlotta

A sikerhez kap kulcsokat, aki megismeri az Academy of Achievement kitüntetettjeit. A 60 éve alapított nonprofit szervezet tagsága és a Golden Plate Award 4 Nobel-díjas tudós ajánlásával lett Karikó Kataliné. Az mRNS-alapú orvosi technológia kifejlesztését felfedezéseivel megalapozó biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora Los Angelesben vette át az „Aranytányér” díjat – derül ki az SZTE közleményéből.

Önértékelése szerint „a világ egyetlen más szervezetéhez sem hasonlít az Academy of Achievement”. Az „Amerikai Teljesítmények Akadémiájának” immár kitüntetett tagja Karikó Katalin, a Covid-19 pandémia megfékezésére hivatott „mRNS-alapú vakcina anyjaként” nevezett biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem alumnája és kutatóprofesszora, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa és a BioNTech cég vezető alelnöke.

AKarikó Katalinhozkötődő különleges szervezet és a Golden Plate Award kitüntetés története a siker titkait rejti. Az „Aranytányért” öt – a művészetek, a közszolgálat, a tudomány és felfedezés, az üzleti élet, a sport – kategóriában adják át.

A rangos díjat megkapta már – többek között – a filmrendezőSteven Spielberg,a béke Nobel-díjasMihail S. Gorbacsov; a Magyarországról indult atomfizikusTeller Ede; a Microsoft Corporation társalapítója,Bill Gates; a profi kosarasMichael Jordanis.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.