Karikó Katalin lett Philadelphia legbefolyásosabb személyisége

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karikó Katalin és amerikai kutatótársa, Drew Weissman kapja a 2022-es Benjamin Franklin Érmét. Ezzel Philadelphia legbefolyásosabb emberei közé került az SZTE és a Pennsylvaniai Egyetem professzora.

A november végén nyilvánosságra hozott, ,,a 76 legbefolyásosabb ember Philadelphiában” című írás első helyére került a magyar kutató. A két professzor alapkutatási eredményét ismeri el a Franklin Institute Awards Program a Benjamin Franklin Érmével. A nagy amerikai feltalálóról és államférfiról, Benjamin Franklinról elnevezett philadelphiai intézet 2022. május 5-re tervezett díjátadó ünnepségén összesen 9 kategóriában jutalmazza a tudomány, az ipar és az üzleti élet 13 mai úttörőjét.

„A világ legjobb és legokosabb elméit” 1824 óta díjazza a philadelphiai Franklin Intézet. A Franklin Intézet a tudományos oktatás és fejlesztés egyik legrégebbi központja az Amerikai Egyesült Államokban. A díjátadó programja közel 175 éven keresztül 25 különböző kitüntetést adományozott.

Előző sztori

Friss információk segítenek az szja-visszatérítésben a NAV honlapján

Következő sztori

Orbán Viktor: azt várjuk, a harmadik oltások száma rakétasebességgel fog nőni