Tudomány

Karikó Katalin lett Philadelphia legbefolyásosabb személyisége

Karikó Katalin lett Philadelphia legbefolyásosabb személyisége

2021. december 2., csütörtök
Karikó Katalin lett Philadelphia legbefolyásosabb személyisége

Karikó Katalin és amerikai kutatótársa, Drew Weissman kapja a 2022-es Benjamin Franklin Érmét. Ezzel Philadelphia legbefolyásosabb emberei közé került az SZTE és a Pennsylvaniai Egyetem professzora.

A november végén nyilvánosságra hozott, ,,a 76 legbefolyásosabb ember Philadelphiában" című írás első helyére került a magyar kutató. A két professzor alapkutatási eredményét ismeri el a Franklin Institute Awards Program a Benjamin Franklin Érmével. A nagy amerikai feltalálóról és államférfiról, Benjamin Franklinról elnevezett philadelphiai intézet 2022. május 5-re tervezett díjátadó ünnepségén összesen 9 kategóriában jutalmazza a tudomány, az ipar és az üzleti élet 13 mai úttörőjét.

„A világ legjobb és legokosabb elméit” 1824 óta díjazza a philadelphiai Franklin Intézet. A Franklin Intézet a tudományos oktatás és fejlesztés egyik legrégebbi központja az Amerikai Egyesült Államokban. A díjátadó programja közel 175 éven keresztül 25 különböző kitüntetést adományozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.