Szórakozás

Karácsonyi rekordok a nagyvilágból

Karácsonyi rekordok a nagyvilágból

2021. december 27., hétfő
Karácsonyi rekordok a nagyvilágból

A legdrágább karácsonyfa:

A média által „a világ legdrágább karácsonyfájának” nevezett rekord a spanyolországi Málaga tartományban található. A fa egy 5 csillagos hotel halljába díszelget. Értéke 11,9 millió font, azaz nagyjából 4,6 milliárd forint. A vörös, fehér, rózsaszín és fekete gyémántok mellett a fát a legnevesebb luxuscikk gyártó cégek újrahasznosított ékszerei, 3D-nyomtatott csokoládépáva, tollak, strucctojások és parfümös üvegek díszítették.

A legrégebbi műfenyő:

135 éves az a mindössze 30 centiméteres fa, amelyet egy brit hölgy vásárolt meg még a viktoriánus kor közepén. A műfenyőt 1886-ban Lou Hicks vette hat pennyért és azóta generációról generációra öröklődik a családjában.  

A legmagasabb vágott fenyő:

A világ legmagasabban vágott karácsonyfája egy 67,36 méter magas douglas fenyő volt, amelyet 1950 decemberében állítottak és díszítettek fel a Northgate bevásárlóközpontban.

Legnagyobb karácsonyi dísz:

A legnagyobb karácsonyi dísztárgy 4,68 méter átmérőjű gömbdísz, mely, és a Dubai Mallben volt látható 2018. decemberében. A karácsonyi dísz 1100 kg súlyú és 4,68 méter átmérőjű volt. Összeszerelése a bevásárlóközpontban két napig tartott.

A legnagyobb élő emberi karácsonyfa:

A legnagyobb emberi karácsonyfát 4030 résztvevő alkotta, és a Mission Chengannur és Sobhana George készítette az indiai Chengannurban 2015. december 19-én. A karácsonyfa alkotásában Chengannur falu iskolásai is rész vettek.

A legtöbb fény egy karácsonyfán

A legtöbb fény egy mesterséges karácsonyfán 591 840 lámpa, melyet a Universal Studios Japan készített el Oszakában. A cég 2011 óta minden évben megdönti saját rekordját a legtöbb fény egy mesterséges karácsonyfán témakörben.

A leggyorsabb idő az adventi naptár összes csokoládéjának elfogyasztására

Általában az adventi naptár szórakoztató és interaktív módja a decemberi napok visszaszámlálásának, a legtöbben lassan eszik a kis csokoládékat. Nem úgy, mint LA Beast, aki 1 perc 27 másodperc végzett az egésszel.  Ez az idő magában foglalja az ajtók kinyitását - a megfelelő sorrendben - és a csokoládék egyenkénti elfogyasztását.

Legértékesebb üdvözlőlap:

A világ legértékesebb karácsonyi kártyáját 2001. november 24-én a Wiltshire állambeli Devizesben egy aukción 20 000 fontért adták el, és egy névtelen licitáló vette meg. A 13 x 8 cm-es méretű képet Sir Henry Cole, egy Bath-i születésű üzletember küldte nagyanyjának 1843-ban. A lapot John Calcott Horsley londoni illusztrátor kézzel színezte.

A legnagyobb szaloncukor:

És mi magyarok sem maradtunk rekord nélkül. 2011. december 7-én, Magyarországon mutatták be a világ legnagyobb szaloncukrát. A gigaédesség 104 cm hosszú, 55 cm széles és 38 cm magas, súlya pedig 209 kiló volt. Az óriás szaloncukrot – mely megközelítőleg húszezer darab eredeti méretű édességet tesz ki – a Béke Gyermekotthon kapta meg.

A világ legdrágább adventi naptára:

A világ legdrágább adventi naptárának magassága 1,75 méter, szálcsiszolt alumíniumból készült, dupla bevonatú felületekkel. Limitált széria, minden kontinensre csak egy vásárolható. A naptár 24 ablaka mögött egy német terméktervező stúdió számos terméke rejtőzik. Ilyen pl. egy teljes design konyha, vagy egy 18 karátos aranykeretes napszemüveg. A gyönyörű tollak, méregdrága bőr sportcipő mellett egyik nap egy 8,5 méteres, 525 lóerős, 148 km/h csúcssebességű motorcsónaknak is örülhet a naptár tulajdonosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.