Sport

Hosszabbított a Pick Imanol Garciandíával 2024-ig

Hosszabbított a Pick Imanol Garciandíával 2024-ig

2021. december 29., szerda
Hosszabbított a Pick Imanol Garciandíával 2024-ig

– Az első megállapodás 1+2 éves volt. Most ez megváltozik, így 2024-ig mindenképpen a PICK Szeged csapatát erősíti majd Imanol Garciandía. A spanyol játékossal nagyon elégedettek vagyunk eddig, gyorsan beilleszkedett a csapatba, felvette a ritmust, erősségünk lett. Egy remek sportolót ismerhettünk meg, így gyorsan is ment a szerződés aláírás – számolt be a friss hírről Kiss Bence, a PICK Szeged cégvezetője.

– Amikor a nyáron idejöttem, akkor egy évre írtam alá. És most meghosszabbítottuk két évvel, aminek nagyon örülök.

Szerettem volna itt maradni, és a klub is szerette volna, ha maradok. Könnyen megállapodtunk egymással, hiszen mindenben egyetértettünk. Az, hogy három évet itt tölthetek, fantasztikus számomra. A PICK Szeged Európa egyik legnagyobb csapata.

20-23 éves korom óta az a célom, hogy lépésről lépésre haladjak, és eljussak egy ilyen nagy klubhoz. Ez most sikerült, de természetesen ennyivel nem elégszem meg. Mindig csak előre kell tekinteni, ahogy ennél a klubnál mondjuk. Most az a célunk, hogy címeket nyerjünk és ott legyünk a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A PICK Szeged számít karrierem csúcspontjának, úgyhogy nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Imanol Garciandía.

Imanol Garciandía idén nyáron csatlakozott a kerethez. Tagja az Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnak. A PICK Szegedben a K&H férfi kézilabda ligában eddig 13 meccsen lépett pályára – ő szerezte a PICK Aréna első NB I-es szegedi gólját – és 32 találatot jegyzett. A Bajnokok Ligájában eddig 31-szer zörgette a riválisok kapuját.

Névjegy

Név:Imanol Garciandía Alustiza
Születési idő:1995. április 30.
Születési hely:Villeral de Urrechua
Állampolgársága:spanyol
Magassága:2,04 méter
Posztja:jobbátlövő
Csapatai:SD Urola, Sanio EKT, Club Balonmano Ciudad de Logrono, Pays d’Aix UCH, PICK Szeged

(via Pick Szeged)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.