Hogyan közlekedjünk szilveszterkor? Íme, a MÁV tanácsai

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilveszterkor, újévkor és január 2-án is jóval nagyobb utasforgalom várható a MÁV-Volán járatain, ezért érdemes időben megtervezni az utazásokat, és indulás előtt tájékozódni a menetrendváltozásról – hívta fel a figyelmet a MÁV-Volán-csoport a pétenki közleményében.

Érdemes előre megvenni a jegyeket

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon történő megváltását javasolták. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV-applikációban is – jegyezték meg.

A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, megkönnyítve az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban – mutattak rá.

Így változik a menetrend

A kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségek alapján – több kocsit kapcsolnak a helyjegy-fogyásától függően.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai is az év végi ünnepnapok idején a megszokottól eltérően közlekednek; szilveszterkor, valamint az újév napján több járat nem közlekedik.

December 31-én jellemzően a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, 2022. január elsején pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a MÁV-Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően miközben az autóbuszjegyek és -bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, partnereinél valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban, egyes települések helyi díjtermékei a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is elérhetők. A MÁV-START pénztáraiban megválthatók a helyközi övezetes autóbuszbérletek, valamint a helyközi övezetes jegyek is 120 kilométerig, országszerte közel 300 helyszínen.

A közlekedési társaságok végül a közleményben arra kérték az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat.

Via: MTI

Előző sztori

Különös szilveszter: akár 16 fok is lehet az év utolsó napján

Következő sztori

Minden idők egyik legnépszerűbb tárlata: 43 ezren látták a szegedi Sisi-kiállítást