Hetedik meccse veretlen a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október közepe óta nem talált legyőzpre a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A hat meccses veretlenségi sorozat folytatását tervezték Dragan Vukmir tanítványai a Nyíregyháza ellen.

Nem kellett sokat várni az első gólra: Hegedűs hatalmas hibáját kihasználva Ódor ziccerbe hozta Kóródit, aki élt a kínálkozó lehetősséggel és zsinórban második mérkőzésén is betalált. Még a szünet előtt növelhette volna előnyét a Szeged, de Pejovics szöglet utáni fejese pár centivel elkerülte a kaput. (1-0)

A fordulást követően ismét hamar betalát a Grosics Akadémia: Ódor bedobása után Horváth mesterien fordult le két védő gyűrűjében, majd a beadását Jánvári a saját kapujába bólintotta. (2-0)

Sokan talán már elkönyvelték a győzelmet, azonban az 53. percben Gresó révén a semmiből szépített a Nyíregyháza (2-1), majd két minutummal később Zamostny találatával egyenlítettek a vendégek. (2-2)

Szerencsére a párperces rövid zárlat ellenére sikerült itthon tartania a szegedieknek a három pontot, ugyanis a 63. percben Gajdos egy szöglet utáni kavarodás során bevette Hegedűs kapuját. (3-2)

A mérkőzés hajrájában emberelőnybe játszottak a kék-feketék, ugyanis a csereként pályára lépő Csörgő Raul pár perc alatt két sárga lapot szerzett, így a kiállítás sorsára jutott.

A 2021-es naptári évet december 12-én vasárnap a Békéscsaba ellen zárja Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban.

Itt visszanézhető a mérkőzés:

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 3–2 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Antal Péter (Albert, Belicza).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á., Kovács M., Farkas A. (Haruna, 87.) – Kóródi (Gajdos, 61.), Horváth K. (Lestyán, 87.), Dobos Á. (Gréczi, 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Nyíregyháza: Hegedűs L. – Szokol, Papucsek, Jánvári, Nemes M. – Vass P. (Sigér Á., 64.), Márkus A. – Gresó (Banyoi, 83.), Zamostny (Pócsik, 83.), Sztankó (Csörgő, 64.) – Novák Cs. (Hamed, 83.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Kóródi (8.), Jánvári (öngól, 47.), Gajdos (63.), ill. Gresó (53.), Zamostny (55.)
Kiállítva: Csörgő (74.)

Előző sztori

Címszavak az időjárásből: eső, szél, hideg

Következő sztori

Szegeden is fokozottan ellenőrzik az autósokat