Közel ezer rászoruló családon segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonykor

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági munkájáról már több cikkben is beszámoltunk: novemberben például hangszereket gyűjtöttek, hogy azokkal tegyék szebbé a rászoruló gyermekeknek a közelgő ünnepeket; legutóbb pedig a Számítógép Álom programról írtunk, amely a digitális felzárkózást hivatott elősegíteni a kevésbé tehetős családokban. Most közel 1000 otthonba juttatnak játékcsomagokat, fenyődíszeket és élelmiszercsomagokat karácsonyra.

Most különösen fontos a segítség

Vannak olyan kisgyermekes családok, akik számára a Jézuska csak alapítványi támogatással tud karácsonyi ajándékot hozni. Idén a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban 500 kisgyermekes család számára ad játékot, ünnepi finomságokat, csokoládét, szaloncukrot, fenyődíszeket, valamint további 300 nélkülöző család számára kerül élelmiszercsomag kiosztásra.

Több ezer játékot (társast, kártyát, puzzle-t, plüssöket, ügyességi játékokat, babákat, kisautókat) készítettek elő lelkes segítők, önkéntesek, melyeket önzetlen céges és magán támogatókkal hozott össze az alapítvány. A COVID miatt szigorú higiéniai szabályok mellett érkeznek a támogatottak.

Rácz Anett, alapítványi elnök elmondta, hogy karácsonykor sokkal többen jönnek segítségért, nagyobb szükség van a jótettekre.

Aki a nehéz gazdasági helyzetben nem tudja a családtagjainak megvásárolni az ajándékokat, azoknak a karácsony előtti játékválogató napokon, élelmiszerosztásokon segít az alapítvány a Centerke Adományozó Központban.

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

A www.bohocdoktor.com oldalon részletesen megismerhető a rászorulók számára ingyenes karácsonyi játéktámogató program. Az adományozás helye a Centerke Adományozó Központ lesz (Tisza Lajos krt. 12.), időpontjai pedig a következők:

Karácsonyi ajándék válogató kisgyermekeseknek:
2021. december 18. (szombat), délelőtt 9 órától 12 óráig.
A játékválogatóra minden rászorulót (meghívó nélkül is) szeretettel várnak a szervezők

Karácsonyi élelmiszercsomag, 300 család támogatása
2021. december 19. (vasárnap), délelőtt 10:00 óra – 11:00 óra között.
Az idősek, családok számára előre kiosztott kuponokra járnak az élelmiszercsomagok.

Centerke Adományozó Központ
Egész évben segíti a családokat, időseket, közösségeket, önkormányzatokat a 2003 óta sikeresen működő Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozó központ. A jótékonysági segítő közösség a jobb módú lakossággal lehet csak sikeres. Adományt adunk, a rászorulókra pedig kevesebb teher kerül. Együtt csodákra vagyunk képesek. Az ünnepek idején még inkább.

Előző sztori

Eb újratöltve: halálcsoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

Következő sztori

Szegedre látogat a Magyarországi Eszperantó Szövetség