Közösség

Közel ezer rászoruló családon segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonykor

Közel ezer rászoruló családon segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonykor

2021. december 17., péntek
Közel ezer rászoruló családon segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonykor

A Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági munkájáról már több cikkben is beszámoltunk: novemberben például hangszereket gyűjtöttek, hogy azokkal tegyék szebbé a rászoruló gyermekeknek a közelgő ünnepeket; legutóbb pedig a Számítógép Álom programról írtunk, amely a digitális felzárkózást hivatott elősegíteni a kevésbé tehetős családokban. Most közel 1000 otthonba juttatnak játékcsomagokat, fenyődíszeket és élelmiszercsomagokat karácsonyra.

https://szegedma.hu/2021/11/a-szamitogep-alom-programmal-segitenek-raszorulo-gyermekeken

Most különösen fontos a segítség

Vannak olyan kisgyermekes családok, akik számára a Jézuska csak alapítványi támogatással tud karácsonyi ajándékot hozni. Idén a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban 500 kisgyermekes család számára ad játékot, ünnepi finomságokat, csokoládét, szaloncukrot, fenyődíszeket, valamint további 300 nélkülöző család számára kerül élelmiszercsomag kiosztásra.

Több ezer játékot (társast, kártyát, puzzle-t, plüssöket, ügyességi játékokat, babákat, kisautókat) készítettek elő lelkes segítők, önkéntesek, melyeket önzetlen céges és magán támogatókkal hozott össze az alapítvány. A COVID miatt szigorú higiéniai szabályok mellett érkeznek a támogatottak.

Rácz Anett, alapítványi elnök elmondta, hogy karácsonykor sokkal többen jönnek segítségért, nagyobb szükség van a jótettekre.

Aki a nehéz gazdasági helyzetben nem tudja a családtagjainak megvásárolni az ajándékokat, azoknak a karácsony előtti játékválogató napokon, élelmiszerosztásokon segít az alapítvány a Centerke Adományozó Központban.

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

A www.bohocdoktor.com oldalon részletesen megismerhető a rászorulók számára ingyenes karácsonyi játéktámogató program. Az adományozás helye a Centerke Adományozó Központ lesz (Tisza Lajos krt. 12.), időpontjai pedig a következők:

Karácsonyi ajándék válogató kisgyermekeseknek:
2021. december 18. (szombat), délelőtt 9 órától 12 óráig.
A játékválogatóra minden rászorulót (meghívó nélkül is) szeretettel várnak a szervezők

Karácsonyi élelmiszercsomag, 300 család támogatása
2021. december 19. (vasárnap), délelőtt 10:00 óra – 11:00 óra között.
Az idősek, családok számára előre kiosztott kuponokra járnak az élelmiszercsomagok.

Centerke Adományozó Központ
Egész évben segíti a családokat, időseket, közösségeket, önkormányzatokat a 2003 óta sikeresen működő Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozó központ. A jótékonysági segítő közösség a jobb módú lakossággal lehet csak sikeres. Adományt adunk, a rászorulókra pedig kevesebb teher kerül. Együtt csodákra vagyunk képesek. Az ünnepek idején még inkább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.