300 milliós megyei identitáserősítő kampány jött Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint uniós pénzból kívánja erősíteni a ,,csongrád-csanádiságot.” A projekt egy ideje már tart, de csak nemrég érte el Szegedet.

A projekt célkitűzése, hogy a közösségi, térségi identitás, a térséghez kötődés az adott célterületen élő megyei lakosság körében erősödjön. A pályázat szerint ezt úgy lehet elérni, hogy közösség egymás iránti felelősségtudatát fejlesztik, azaz közösségi programok, szabadidős programok, a kulturális és természeti örökség megismerése révén.

Ez a gyakorlatban nagyjából azt jelenti, hogy Csongrád-Csanád megye össze településén ebből a pénzből valamilyen közösségépítő programot szerveznek – és szerveztek korábban.

Kiemelendő a makói diákok számára megtartott, kvázi prevenciós előadás, melyen Maroslele polgármestere beszélt, és a helyi magánzeneiskola fúvósai is előadtak, de kéz- és bőrműveskedni is lehetett. Utóbbi az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szervezésében történt.

A legutóbbi állomás december 3-án, múlt pénteken volt, ezúttal Szegeden, a Fogadalmi Templomban. A karácsonyra hangolódva többek között mézeskalács-diszítés Adventi manó-készítés, néptáncbemutató és toronylátogatás is várt a kilátogatókra.

Előző sztori

Elhunyt Kóbor János

Következő sztori

Szegeden is olcsóbb lehet a benzin a hatósági árnál