Egészség

1 millió forint adományt kapott a Szegedi Gyermekklinika

1 millió forint adományt kapott a Szegedi Gyermekklinika

2021. december 15., szerda
1 millió forint adományt kapott a Szegedi Gyermekklinika

1 millió forintot adományozott a Bauder KFt. az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ számára. Az intézet eszközök beszerzésére fordítja az adományt.

A győri székhelyű cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében adományozott Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványának. Ugyan a Gyermekklinikán minden rendelkezésre áll a gyógyításhoz, az adventi időszakban kapott figyelemnek és felajánlásoknak köszönhetően mégis újabb, nagy értékű eszközöket szerezhetnek be.

Dr. Bereczki Csaba, a Gyermekklinika igazgatója az adományátadó sajtótájékoztatón elmondta,

a központ a közeljövőben nyitja meg sürgősségi betegellátó részlegét, az ehhez szükséges eszközöket szerzik be a kapott felajánlásból.

A sajtótájékoztatón jelen volt még Gazsi Erzsébet, Gyermekklinika szaktanácsadója a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának tagja, Rácz István, a Bauder Kft. rendszertanácsadója, valamint Patak Csaba, a Bauder Kft. szaktanácsadója is.

A cég négy éves hagyományát folytatta ezzel. Korábban ajándékot adományoztak, melynek összegét mostanra jótékony célra fordítják. Az, hogy tevékenységgel épp a Gyermekegészségügyi Központokat célozzák meg, személyes érintettsége is van a Bauder Kft. rendszertanácsadója szerint:

Gyermekkoromban vesebetegséggel kezeltek, Patak Csaba kollégám felesége pedig a kislányuknak adta át az egyik veséjét. Pontosan tudjuk, hogy a Gyermekklinikákon mekkora jelentőséggel bír az intim szféra és a megfelelő eszközök megléte és használata. Szeretnénk, ha ez az 1 millió forint hozzájárulna ahhoz, hogy az ápolásra szoruló gyermekek minél gyorsabban meggyógyuljanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.