1 millió forint adományt kapott a Szegedi Gyermekklinika

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1 millió forintot adományozott a Bauder KFt. az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ számára. Az intézet eszközök beszerzésére fordítja az adományt.

A győri székhelyű cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében adományozott Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványának. Ugyan a Gyermekklinikán minden rendelkezésre áll a gyógyításhoz, az adventi időszakban kapott figyelemnek és felajánlásoknak köszönhetően mégis újabb, nagy értékű eszközöket szerezhetnek be.

Dr. Bereczki Csaba, a Gyermekklinika igazgatója az adományátadó sajtótájékoztatón elmondta,

a központ a közeljövőben nyitja meg sürgősségi betegellátó részlegét, az ehhez szükséges eszközöket szerzik be a kapott felajánlásból.

A sajtótájékoztatón jelen volt még Gazsi Erzsébet, Gyermekklinika szaktanácsadója a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának tagja, Rácz István, a Bauder Kft. rendszertanácsadója, valamint Patak Csaba, a Bauder Kft. szaktanácsadója is.

A cég négy éves hagyományát folytatta ezzel. Korábban ajándékot adományoztak, melynek összegét mostanra jótékony célra fordítják. Az, hogy tevékenységgel épp a Gyermekegészségügyi Központokat célozzák meg, személyes érintettsége is van a Bauder Kft. rendszertanácsadója szerint:

Gyermekkoromban vesebetegséggel kezeltek, Patak Csaba kollégám felesége pedig a kislányuknak adta át az egyik veséjét. Pontosan tudjuk, hogy a Gyermekklinikákon mekkora jelentőséggel bír az intim szféra és a megfelelő eszközök megléte és használata. Szeretnénk, ha ez az 1 millió forint hozzájárulna ahhoz, hogy az ápolásra szoruló gyermekek minél gyorsabban meggyógyuljanak.

Előző sztori

Csütörtöktől háromnapos oltási akció lesz országszerte

Következő sztori

Karikó Katalin újabb magyar díjat vehetett át