Több mint két tucat migránst zsúfolt be egy kisbuszba az ukrán embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség annak az ukrán férfinak, aki múlt héten Mórahalomnál 26 migránst zsúfolt be egy mikrobuszba.

A gyanúsított ismeretlen megbízói 26, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Mórahalom külterületén múlt pénteken, azaz november 26. napján este 8 óra körül, a megbízói utasításai szerint az általa vezetett kisbuszba felvette az illegális határátlépőket, majd Ausztria irányába indult. Röviddel az elindulás után a férfit a rendőrök igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentetek be.

Előző sztori

“Szeged a csövesek Mennyországa”

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Karácsonyra hangolódik a város