Illegális bevándorlás

Több mint két tucat migránst zsúfolt be egy kisbuszba az ukrán embercsempész

Több mint két tucat migránst zsúfolt be egy kisbuszba az ukrán embercsempész

2021. november 30., kedd
Több mint két tucat migránst zsúfolt be egy kisbuszba az ukrán embercsempész

A letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség annak az ukrán férfinak, aki múlt héten Mórahalomnál 26 migránst zsúfolt be egy mikrobuszba.

A gyanúsított ismeretlen megbízói 26, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Mórahalom külterületén múlt pénteken, azaz november 26. napján este 8 óra körül, a megbízói utasításai szerint az általa vezetett kisbuszba felvette az illegális határátlépőket, majd Ausztria irányába indult. Röviddel az elindulás után a férfit a rendőrök igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentetek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.