Politika

Tápai Péter: Botkáéknak szembesülnie kell embertelen tetteik következményeivel

Tápai Péter: Botkáéknak szembesülnie kell embertelen tetteik következményeivel

2021. november 19., péntek
Tápai Péter: Botkáéknak szembesülnie kell embertelen tetteik következményeivel

A polgármester legfontosabb beismerése, hogy tudja mit követett el és miért került ismét bíróság elé - nyilatkozta Tápai Péter, a Szegedi Fidesz alelnöke a közgyűlés után megtartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő sajtótájékoztatójában utalt arra, amit Botka a napirend előtti felszólalások alkalmával elmondott. Erről a Gyulai Törvényszék is is tájékoztatást adott.

- Elhangzott a közgyűlésen az a mondás, hogy nagy bűnnek hosszú árnyéka van, úgy tűnik, most már ez a polgármestert is eléri - mondta Tápai, utalva arra, hogy a polgármesterhez volt köthető a parkolási botrány, a Szeviép-ügy és most a Mars téri rongálás ügye is. - 2009-ben novemberében több tíz kereskedő látta az élete munkáját elveszni és a baloldali elvekre folyton fittyet hányó önkormányzati vezetés nem törődött a sorsukkal és nem is próbálta meg őket kártalanítani - nyilatkozta a képviselő. Szerinte a Mars téri piac ügye az egyik szimbóluma Botkáék embertelen működésének.

,,Ha kell, emberen, tulajdonon, bármin átgázolnak csak azért, hogy céljukat elérhessék." - fogalmazott Tápai.

A Szegedi Fidesz alelnöke szerint az ügy azt is szimbolizálja továbbá, hogy nincs az országban még egy olyan önkormányzat, melyet ennyi büntetőügy vesz körül. Hozzátette, ha csak arra gondol az ember, hogy milyen ingatlanmutyik vannak Budapesten vagy Pécsen, akkor el tudjuk képzelni azt is, hogy mit követtek el már a korábbi időszakban.

- Botkáék felelősségre vonását sokáig szabotálták, azonban pótmagánvád elől már ők sem tudnak elbújni, így vád alatt állnak. - emelte ki a képviselő. Gondolatait azzal zárta, hogy Botkáék mások tulajdonát tették tönkre és ezekkel a tettekkel szembesülniük kell és szerinte nem csupán a Mars téri rongálás, hanem a Cserepes sori piac ügyében is.

A Szegedi Fidesz üdvözli, hogy végre úgy tűnik, minden aljasság felett már nem huny szemet az igazságszolgáltatás. Kívánjuk, hogy kiderüljön a Mars téri kereskedők érdekében az igazság, és bízunk abban, hogy végre egyszer Botka Lászlónak is szembe kell néznie embertelen tetteinek következményeivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.