Közérdekű

Szélhámosok házalnak a Magyar Államkincstár nevében

Szélhámosok házalnak a Magyar Államkincstár nevében

2021. november 15., hétfő
Szélhámosok házalnak a Magyar Államkincstár nevében

A közelmúltban több házaló ügynök kisgyermekes családokat keresett meg a Magyar Államkincstár (MÁK) nevében Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és Babakötvény értékesítése ürügyén, azonban fontos tudni, hogy ilyen jellegű ügynöki tevékenységet a kincstár nem végez.

Közleményükben kiemelik, hogy az elmúlt években a kincstár számos kényelmi szolgáltatást vezetett be (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár, elektronikus számlanyitás), Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása érdekében azonban sem telefonon, sem személyesen nem keresi fel jövendőbeli, illetve jelenlegi ügyfeleit, és házhoz sem megy.

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény szerint kizárólag a kincstár jogosult Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitására és vezetésére. A kincstár mint a Babakötvény kizárólagos forgalmazója nem bízott meg harmadik felet a Babakötvények terjesztésével, forgalmazásával, illetve semmilyen "házaló" tevékenységgel.

A Babakötvény forgalmazása a kincstár Állampénztári Irodáiban és állampapír értékesítési pontjain történik. Személyes megjelenés nélkül értékpapírszámla- és Kincstári Start-értékpapírszámla nyitására kizárólag Ügyfélkapun keresztül van lehetőség.

Az államkincstár kéri a lakosságtól, hogy amennyiben bárkit felkeresnek a kincstár nevében, az haladéktalanul értesítse az államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát: a +36-1-452-2900, a +36-20-881-9530, +36-30-344-0040 vagy a +36-70-460-9000 számon - olvasható a MÁK közleményében.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.