Sport

Szalai Ádám újra kerettag

Szalai Ádám újra kerettag

2021. november 2., kedd
Szalai Ádám újra kerettag

Marco Rossi szövetségi kapitány keddi kerethirdetése során elmondta, mivel az együttes gyakorlatilag nem juthat ki a jövő évi világbajnokságra, most lehetőséget adhat fiatal játékosoknak is, ilyen Kiss Tamás, illetve az angolok elleni döntetlen alkalmával már a cserepadon ülő Balogh Botond. Előbbivel kapcsolatban kiemelte, robbanékonysága és sebessége alkalmassá teszi arra, hogy nemzetközi szintű mérkőzéseken bizonyítson.

Az olasz tréner megjegyezte, az angolok otthonában elért 1-1-es döntetlent követően "megnyugodott a lelke", hiszen a játékosok bebizonyították, hogy ha az első perctől az utolsóig betartják a taktikai utasításokat, csapatként dolgoznak, akkor bárkinek a dolgát képesek megnehezíteni.

https://szegedma.hu/2021/10/eb-format-idezo-jatekkal-pontot-szerzett-a-wembley-ben-a-magyar-valogatott

A soron következő két összecsapással kapcsolatban kijelentette, San Marino ellen egyértelműen a három pont megszerzése a cél, egyúttal azt szeretné látni, ha a játékosok "kunsztokat" mutatnának be és a szép futballra törekednének. Hozzátette, alapvetően a lengyelek ellen is ez lenne az elképzelés, de Varsóban várhatóan telt ház és egy jóval magasabban jegyzett válogatottal szemben ez sokkal nehezebb lesz, így pontszerzéssel már elégedett lenne, mert alapvetően az eredmények határoznak meg egy csapatot.
    
A magyar válogatott jövő pénteken San Marinót fogadja, három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.


A magyar válogatott kerete:


kapusok:
Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők:
Balogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce FK)

középpályások:
Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

támadók:
Hahn János (FC DAC), Kiss Tamás (SC Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa)

MTI/SzegedMa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.