/

Még egy óvodát felújítanak Szegeden!

Uniós támogatással felújítják a szegedi Gedói óvoda épületét, amit a szegedi Dél-Szig Kft. fog elvégezni. A városban 2017 óta nyolc óvodaépületet újítottak föl.

A város egyik legnagyobb, kétszáz férőhelyes óvodája 1980-ban paneltechnológiával készült. A tervek szerint a jövő év közepéig tartó beruházás során kicserélik az összes külső nyílászárót és a régiek helyett műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt ajtókat és ablakokat építenek be, az utóbbiak közül többre árnyékoló is kerül. Hőszigetelik a homlokzatot is.

Ezzel párhuzamosan elbontják az épület magas tetős fedését, a kialakított lapos tetőt pedig teljes felületen víz- és hőszigetelik, majd az épületegyüttes új villámvédelmi és korszerű napelemes rendszert kap.

Korszerűsítik az épület elektromos hálózatát, gépészeti rendszerét és a fényforrásokat. Új fűtési köröket építenek ki, megújul a külső és belső szennyvízhálózat és a csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint az udvaron lévő ivókút Egyébként az udvaron a korábbinál nagyobb játszóudvart hoznak létre.

Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építenek, az épületen belül akadálymentes folyosókat és egy olyan csoportszobát alakítanak ki, amelyhez akadálymentes illemhely is tartozik.

Előző sztori

Újabb adócsökkentéseket jelentettek be

Következő sztori

Schanda: Magyarország Európa éllovasa az egyetemek anyagi támogatása tekintetében