Közérdekű

Még egy óvodát felújítanak Szegeden!

Még egy óvodát felújítanak Szegeden!

2021. november 13., szombat
Még egy óvodát felújítanak Szegeden!

Uniós támogatással felújítják a szegedi Gedói óvoda épületét, amit a szegedi Dél-Szig Kft. fog elvégezni.A városban 2017 óta nyolc óvodaépületet újítottak föl.

A város egyik legnagyobb, kétszáz férőhelyes óvodája 1980-ban paneltechnológiával készült. A tervek szerint a jövő év közepéig tartó beruházás során kicserélik az összes külső nyílászárót és a régiek helyett műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt ajtókat és ablakokat építenek be, az utóbbiak közül többre árnyékoló is kerül. Hőszigetelik a homlokzatot is.

Ezzel párhuzamosan elbontják az épület magas tetős fedését, a kialakított lapos tetőt pedig teljes felületen víz- és hőszigetelik, majd az épületegyüttes új villámvédelmi és korszerű napelemes rendszert kap.

Korszerűsítik az épület elektromos hálózatát, gépészeti rendszerét és a fényforrásokat. Új fűtési köröket építenek ki, megújul a külső és belső szennyvízhálózat és a csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint az udvaron lévő ivókút Egyébként az udvaron a korábbinál nagyobb játszóudvart hoznak létre.

Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építenek, az épületen belül akadálymentes folyosókat és egy olyan csoportszobát alakítanak ki, amelyhez akadálymentes illemhely is tartozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.