Makó a legfertőzöttebb város a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ábrahám Judit főorvos a Makó Városi Televízióban arról beszélt, hogy Csongrád-Csanád megyében Makón regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. A sorrendet Hódmezővásárhely majd Szeged követi.

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester szerint pénteken 241-en voltak karanténban a térségben, ami lényegesen megelőzi az első három hullám számait. 148-an betegek igazoltak, két nappal ezelőtthöz képest ez 20 százalékos emelkedést jelent. A polgármesteri hivatal ügyfélfogadását is változtatásokat léptettek életbe a városban: ügyfélszolgálati sátrakat állítottak fel, hasonlóan az előző hullámokhoz.

A polgármester arra a kérdésre, hogy a makói önkormányzat dolgozónak kötelező lesz-e az oltás, azt válaszolta: november 15-ig születik róla döntés. Az oltás fontosságáról ugyanakkor már tartanak tájékoztatókat. A szegedi önkormányzat ugyanakkor ezt a lépést nem teszi meg, mivel Botka elégedett a 82%-os átoltottsági aránnyal. Igaz, két nappal előtte még semmilyen adat nem volt arról, hogy a dolgozók milyen arányban oltakoztak.

Ábrahám Judit főorvos szerint a fertőzöttek 99%-ban oltatlanok, nagyrészük 40-60 év közötti. A térség átoltottsága 50-51 százalékos, ami rendkívül alacsony. Márpedig Csongrád-Csanád megye a legfertőzöttebb megye az országban.

A műsor teljes egészében itt tekinthető meg:

Előző sztori

Szlávik János: ha nőnek a számok, korlátozásokra lesz szükség

Következő sztori

BMW-s torlaszolta el a tram-train és a 2-es villamos vonalát