Egészség

Közel megduplázódtak az esetszámok, Szegeden emelkedett a vírus szennyvízkoncentrációja

Közel megduplázódtak az esetszámok, Szegeden emelkedett a vírus szennyvízkoncentrációja

2021. november 10., szerda
Közel megduplázódtak az esetszámok, Szegeden emelkedett a vírus szennyvízkoncentrációja

Egyre csak haladunk a negyedik hullám csúcspontja felé, azonban a szakértők egyetértenek abban, hogy a tetőzés még várat magára - ugyanakkor a mai járványadatok már meghaladták a második hullám csúcspontját, ami nagyjából tavaly ilyenkor volt. Mindeközben az SZTE dolgozói számára is kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

https://szegedma.hu/2021/11/kotelezo-az-oltas-felvetele-az-szte-dolgozoinak

Aggasztóan nagyot ugrottak tegnaphoz képest számok, az újonnan regisztrált koronavírus fertőzöttek majdnem duplájára emelkedtek. Ezzel szemben a halálos áldozatok nem mutatnak ilyen szintű növekedést, aminek minden bizonnyal a magas szintű átoltottság az oka. Aki rendelkezik vakcinával, 1 százaléknál is kisebb az esélye, hogy megbetegszik, ha pedig ez bekövetkezne, enyhe lefolyásra lehet számítani.

Szegeden is tovább nőtt a koronavírus örökítőanyag átlagkoncentrációja a szennyvízben, ez a tendencia várhatóan országszere tovább folytatódik. A vizsgált települések nagy részén emelkedő tendencia látható, azonban a felük stagnál. Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható.

Ábra: NNK

Tegnap 8434 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 813 376-an győzté le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 78 025 főre emelkedett. Jelenleg 4830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.