Sport

Gigászi küzdelemben szerzett pontot a Pick Szeged Veszprémben!

Gigászi küzdelemben szerzett pontot a Pick Szeged Veszprémben!

2021. november 14., vasárnap
Gigászi küzdelemben szerzett pontot a Pick Szeged Veszprémben!

Természetesen telt ház és a megszokott remek hangulat várta a csapatokat Veszprém Arénában. A bajnokság első magyar csúcsrangadójára mindkét fél veretlenül érkezett, sőt, most még a BL mérlegük is közel hasonló: mindketten 11 pontot gyűjtöttek, fájó vereség és bravúr is akadt abban a sorozatban mindkét oldalon. A csapatok némileg átalakultak a legutóbbi közös meccsük óta, ahol a Pick Szeged nyert és negyedszer lett magyar bajnok.

Hazai vezetéssel és kimaradt szegedi lehetőségekkel indult a mérkőzés, de 3-1 után pillanatok alatt fel tudott zárkózni a címvédő. A Picknek a 10. percben lett volna lehetősége átvenni a vezetést, ami elsőre nem sikerült, de másodszorra már összejött Mario Sosotaric mesteri szélső góljával. A kemény, olykor a sportszerűség határát éppen csak át nem lépő küzdelem forgatókönyve csupán annyit módosult, hogy most a hazaiak futhattak az eredmény után. (15. perc: 7-8)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A félidőnek éppen csak eltelt a fele, amikor Mario Sostaric góljával már kettő volt a szegedi előny, sőt, ha Borut Mackovsek nem Rodrigo Corralest találja telibe ziccerben, akkor hárommal is mehetett volna a Pick. A vezetés tudatában kapkodóvá vált a Szeged játéka, igaz ezt ellensúlyozta a veszprémiek jó néhány technikai hibája, na meg Mirko Alilovic kapusbravúrja. A hazaiak találtak vissza hamarabb a jó útra, Jorge Maqueda pályára küldése jó húzásnak bizonyult és a 23. percben már megint a bakonyiak vezettek egy góllal; sőt egy perccel később már kettővel is.

A 25. percben Nik Henigman védekezése után a játékvezetők videózni indultak és az este visszajátszása után piros lapot adtak a bajnokság végén a Saint-Raphaël-hez igazoló szlovénnak. Tegyük hozzá, hogy nem igazán lehetett vitatkozni az ítélettel. Szerencsére nem okozott zavart, és a vezetést is át tudta venni a Pick, amiből könnyen lehetett volna kettő is, de hibáztak. A félidő vége előtt Miguel Martins bakizott még egyet, amit Veszprém büntetett, és ők mehettek előnnyel pihenni. (I. félidő 15-14)

Fotó: nso.hu

Mindkét csapat kapkodott a második félidő első perceiben, azonban a veszprémiek gyorsabban nyugodtak meg és pillanatok alatt megléptek 3 góllal. Nem találta a ritmust a Szeged és a különbséget tartani tudta, de felzárkózni a hibák miatt nem volt esélye. A 40. percben jött is Juan Carlos Pastor időkérése, de komolyabb fordulatot ez sem hozott a Pick játékában. (43. perc 22-18)

A félidő felénél kezdte el lefaragni hátrányát a Szeged, az aprólékos és cseppet sem könnyű feladatot a 49. percre oldották meg, ekkor újra egyenlő, 23-23 volt az állás. Itt Momir Ilic gyűjtötte maga köré tanítványait egy időkérésre. A hajrában előbb a hazaiak szereztek egy gólos előnyt, a lehetőség a fordításra adott volt, de a remekül összeállít védekezés és Mikler Roland védései mellé nagyon hiányzott a pontos támadás. (53. perc 24-24)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A vége előtt 5 perccel egy gólos veszprémi vezetésnél Mikler Roland hétméterest hárított, mindez azonban az egyenlítéshez kevés volt, mert elöl hibáztak a társak. Az 58. percben Dean Bombac harcolt ki hétméterest, amit Mario Sostaric azonban Vladimir Cupara bravúrral hárítani tudott, a túloldalon viszont Andreas Nilsson betalált, így már az idő is szorította a Szegedet.

A 29. percben 26-24-nél Bánhidi Bence fordult be remekül, de Rasmus Lauge szinte kitépte a kezét, ő is piros lapot kapott. A jogos hétméterest Sebastian Frimmel értékesítette. A túloldalon Mikler Roland fergeteges bravúrja adta meg az esélyt a pontszerzésre, Miguel Martins pedig ki is egyenlített. Maradt 12 másodperc, időt kértek a hazaiak, de a kapuig már nem jutottak el.

A döntetlennel mindkét csapat veretlen maradt a bajnokságban, folytatás tavasszal Szegeden.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk. Nem vagyok elégedett, mert néggyel is vezettünk. Az első félidőben nagy nyomás volt rajtunk, a másodikra feljavultunk. A végén könnyű gólokat szerzett a Szeged. Előre nézünk, mert fontos mérkőzés vár ránk Zaporizzsjában szerdán este.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt mindkét csapatnak a válogatott szünet után. Az első félidőt mi irányítottuk leszámítva az utolsó két-három percet. Feljavult a Veszprém a szünet után, de négygólos hátrányból is visszajöttünk. Bárki nyerhetett volna, a legfontosabb, hogy egy színvonalas találkozót játszottunk.

Telekom Veszprém–Pick Szeged 26–26 (15–14)
Férfi kézilabda NB I., 8. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 5/4, Yahia 3, Sipos, Blagotinsek, Lauge 2, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), P. Nenadics 3, Mahé, A. Nilsson 2, Ligetvári 2, Lékai 3, Maqueda 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5/1, Tönnesen 1, Bombac 1, Bánhidi 2, Mackovsek 2, Frimmel 8/4. Csere: Mikler (kapus), Henigman, Bodó, Garciandía 1, Martins 6, Radivojevics, Rosta, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 5/4, ill. 8/5.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.