/

Fának ütközött menekülés közben a pancser embercsempész

Az autója ki is gyulladt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki vadászokat meglátva túl nagy sebességgel kezdett menekülni – ugyanis a járművében migránsokat szállított – és balesetet szenvedett.

A megalapozott gyanú szerint a férfi megbízói 4, magát szír állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Öttömös külterületén november 22. napján, 13 óra körül  – röviddel azt követően, hogy egy szerb honosságú autójával az országba belépett – felvette az illegális határátlépőket. A férfi ezután észlelte, hogy a vadászok meglátták, ezért nagy sebességgel egy rossz minőségű dűlőútra hajtott, majd egy fának ütközött.

Az ütközés következtében az autó kigyulladt, míg az illegális határátlépők közül hárman az erdőbe futottak, negyedik társukat és a gyanúsítottat pedig a rendőrök állították elő.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség / Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Tombol a vírus Szegeden: rekordmennyiségű új fertőzöttet azonosítottak a környéken

Képgaléria
Következő sztori

Nem bírt egymással a Szeged-Csanád és a PMFC