/

Elkezdték kézbesíteni a nyugdíjprémiumot, akár százezer forinthoz is juthatnak az idősek

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma reggel már elkezdték kézbesíteni azt a történelmi nagyságú nyugdíjprémiumot, amely kivétel nélkül minden időskorú állampolgárnak jár. Ez azt jelenti, hogy a hónap végéig minden nyugdíjas 80 000 forintot fog a kezébe – vagy a bankszámlájára – kapni a kormánytól.

Nem túlzás azt mondani, hogy sokaknak ez az összeg egy olyan segítséget jelent, ami létfontosságú az előttünk álló téli hónapokra: meleg ruhára, tüzelőre költik a javát a több tízezer forintnak. De van, aki az ünnepeket teszi meghittebbé az összegből; mindenhol akad helye a nyugdíjprémiumnak.

Mekkora összeg jár?

A minden várakozást túlszárnyaló magyar gazdasági teljesítménynek köszönhetően átlagosan több mint 100 ezer forintot kapnak készhez: a kormány intézkedéseinek köszönhetően a 80 ezer forintos nyugdíjprémium fölött 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok az időskorúak, akik átlagnyugdíjban részesülnek.

A nyugdíjemelési kompenzációról szóló rendelet szerint 2021. november 1-től, 2021. január 1-i visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni az öregségi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíjat és további 25 fajta időskori ellátást. 

Gyakorlatilag a kormány 4,8 százalékos idei éves inflációig kompenzálja a nyugdíjasokat, megtartva a nyugdíjak vásárlóértékét.

Összességében ez azt jelenti, hogy éves szinten 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok az időskorúak, akik átlagnyugdíjban részesülnek.

Ehhez még hozzájön a nyugdíjasoknak folyósítandó 80 ezer forintos nyugdíjprémium, tehát sokan 100 ezer forint feletti egyszeri jövedelemhez jutnak!

Előző sztori

Köszönjük polgármester úrnak, hogy a kedvencei közé kerültünk!

Következő sztori

Áramütést szenvedett bagoly került a Vadaspark mentőközpontjába