Duális képzésről szóló program zárult le az SZTE-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

duális és kooperatív képzéseket fejlesztő program valósult meg uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen, melynek célja egyebek mellett a diákok lemorzsolódásának csökkentése volt.

Az intézmény a programra több mint 404 millió forint támogatást nyert el, azzal a céllal, hogy a képzések még gyakorlatorientáltabbá váljanak és jobban igazodjanak a versenyszférához, a munkaerőpiaci gényekhez, hogy a képzésekbe bevont vállalati szakemberek támogatásával a hallgatók sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerő-piaci kihívásoknak.

A projekben az egyetem hét egyetemi kara vett részt, mérnöki, a mezőgazdasági, a gazdaságtudomány, valamint a természettudományi és informatikai karon létrehozták a duális képzési központot.

Tíz egyetemi szak duális és harminc kooperatív képzési programját dolgozták ki.

A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is. A projekt keretében 42 vállalat kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 cég és intézmény pedig a kooperatív képzések során fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra.

(MTI)

Előző sztori

Nagyot gyengült a forint pénteken

Következő sztori

Kamerák szeme láttára lopott el egy elhagyott pénztárcát