Döcögős második nap: csak Szegedig közlekedik a tram-train

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 29-én, hétfőn indult az első, utasokkal teli járata a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasútvillamosnak. Az új tömegközlekedési eszközre már sokan vártak, és az emberek egyhangúan örömüket fejezték ki az utasforgalom előtt is megnyílt lehetőséggel kapcsolatban. Sajnos a második nap kevésbé folyik zökkenőmentesen, ugyanis őzek ugrottak reggel a jármű elé, ami emiatt az meghibásodott – tudta meg a Promenad24.

A Mávinform tájékoztatása szerint járműmeghibásodás történt a tram-trainnel, ezért Hódmezővásárhely vasútállomástól csak Szeged, Rókus vasútállomásig közlekednek a járatok, hogy tartani tudják a menetrendet.

Mint írják, Szegeden belül az SZKT járművei fogják pótolni az így kimaradt járatokat. Fontos figyelembe venni, hogy a vasútvillamos jelenleg is próbaüzemben működik, így továbbra is előfordulhatnak meghibásodások, de a szakértők már dolgoznak a jármű javításán. Persze a mostani eset puszta szerencsétlenségből adódott, remélhetőleg a közeljövőben nem fordul elő egyhamar.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Karácsonyra hangolódik a város

Következő sztori

Szeged is nyertese az Egészségipari Támogatási Programnak