Ámokfutás Makón: egy hónap alatt nyolc bűncselekményt követett el egy helyi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Indítványt tett a Makói Járási Ügyészség a nyomozási bíró felé, hogy tartóztassák le azt a helyi férfit, aki egy hónap alatt nyolc bűncselekményt követett el.

A cselekménysorozat szeptember végén kezdődött, amikor a férfi egy makói hotelből lopott el CD lemezt. Ezt követően egy lépcsőházban virágokat rongált meg, majd egy ház udvarában egy 50 ezer forintos harcikutyát tulajdonított el.

Az ,,ámokfutás” október 21-én folytatódott, amikor is az egyik sértettel egy presszóban italozott, majd annak ittas állapotát kihasználva ellopta a pénztárcáját, benne a személyes iratokkal, bankkártyával és közel 200 ezer forinttal.

Ezt követően október végéig bezárólag a gyanúsított ellopott két biciklit, valamint egy italboltot is meglopott.

A 6 rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

(A kiemelt kép illusztráció!)

Fotók!
Előző sztori

A migránsok már a spájzban vannak: négyfős csoportot fogtak a Közép fasoron!

Következő sztori

Megoldódott rejtély: fel lehet hajtani a hídra a Deák Ferenc utcából