PROMO

Amit a hajvasalókról tudni érdemes

Amit a hajvasalókról tudni érdemes

2021. november 16., kedd
Amit a hajvasalókról tudni érdemes

Sokan a tökéletes frizura elkészítése érdekében igen sok időt töltenek a fürdőszobában. Itt folytatják a legnagyobb harcot: a göndörhajú nők az egyenes hajért, az egyenes hajú nők pedig a göndör hajért. Szerencsére, manapság már léteznek olyan hajvasalók, amelyekkel mindkét probléma egyszerűen, bosszankodás nélkül orvosolható. Ha megtanuljuk a módját, csodaszép, dús fürtöket is tudunk varázsolni vele.

Manapság bárki hozzá tud jutni a hajvasalókhoz, hiszen már széles ársávban, mindenki zsebének megfelelő készülékekkel találkozunk a piacon, habár jelentős minőségbeli különbség lelhető fel bennük. A magasabb árkategóriában már olyan prémium termékek vannak, amelyek egyáltalán nem károsítják a hajszálakat.

Régen a legnagyobb gond a hajvasalókkal az volt, hogy egy adott hőmérsékletig melegedtek fel, illetve károsították a hajat. A végeredmény sikeres volt, de hosszú távon igen komoly károsodást okoztak. A mai technológiáknak hála, otthon egyszerűen és károsodások nélkül tudunk professzionális frizurákat készíteni. A modern hajvasalóknál a hőmérséklet állítható, és ez megakadályozza a haj sérülését. Az sem mindegy, hogy milyen vasalófelülettel rendelkezik a hajvasaló, erre is érdemes odafigyelni vásárlás során. Egyes típusok különféle balzsamokkal vannak ellátva, ezeknek az az céljuk, hogy vasalás közben táplálják a hajunkat. A legújabb típusok viszont már érzékelőkkel vannak ellátva. Ezek figyelmeztetnek, ha égési veszély áll fenn, így a rendszeres használat mellékhatásaitól sem kell félni, még akkor sem, ha vékonyszálú hajunk van. A legmodernebb darabok már a vízfürdő lehetőségét is nyújtják, elkerülve a haj sérülését. Vasalás közben a víz gőzzé alakul, és ennek hatására a haj kiegyenesedik. Ettől táplálttá és hidratálttá is válik.

A tervezők azokról sem feledkeztek meg, akik sokat utaznak, de hajvasalójukat semmiképp sem hagynák otthon. Léteznek már utazó, mini hajvasalók is, amelyek bármilyen kézitáskában és kézipoggyászban elférnek, és szinte alig foglalnak helyet. Ezek praktikus tokkal rendelkeznek. Fűtési felületük kisebb, mint a hagyományos típusoké, így a vasalás is több időt vesz igénybe. Ennek ellenére, tökéletesen végzik a dolgukat. Már olyat is találunk a kínálatban, amelyeket autós szivargyújtóhoz is csatlakoztatni tudjuk.

Milyen legyen a hajvasalólap anyaga?

A hajvasalólap anyagára feltétlenül figyeljünk oda, amikor ilyen eszközt vásárlunk. Ez a legfontosabb paraméter, hiszen ha az nem megfelelő, könnyen tönkreteheti hajunkat. Nézzük át, mik a kerülendő anyagok, és mik azok, amelyeket nyugodt szívvel lehet használni!

A fémből készült talpakat érdemes kerülni, ha igazán jó terméket szeretnénk vásárolni. Az anyagnak az a hátránya, hogy a hőt nem oszlatja el egyenletesen, így könnyen megégetheti a szálakat. Ezeknek a nagyon olcsó ár lehet az ismertetőjelük. A teflon és a kerámia lapokkal nem történhet ilyen probléma, hiszen ezek védik és nem égetik a hajat magas hőmérsékleten sem. Amennyiben érzékeny és vékonyszálú hajunk van, a turmalin hajvasalók jelenthetik a megoldást számunkra. Vasalás után gyönyörű fényes lesz a végeredmény. Ha olyan hajvasalót keresünk, amely ellenálló és évekig használható lesz, akkor a titán lappal ellátott terméket keressük. Az ilyen hajvasalók inkább olyan személyeknek valók, akik erős, vastag szálú hajjal rendelkeznek. Végül, de nem utolsó sorban a márvány lapos hajvasalókat is meg kell említeni, amelyek kiváló választást jelentenek, hiszen védik a hajat a károsodástól.

Mit jelent az ionizáló hajvasaló kifejezés?

Amennyiben módunkban áll, érdemes ionizáló hajvasalót vásárolni, hiszen ezek igen pozitív hatással vannak a fürtjeinkre. Ezek a vasalók a káros pozitív ionokat a hajban negatívvá alakítják át, így nem károsítják a hajat. Fényt adnak neki és csökkentik a töredezést is.

Mielőtt hajvasalót vásárlunk, mindenképp járjuk körbe alaposan a témát, sok esetben érdemes kissé magasabb összeget szánni a termékre, hiszen a minőségibb hajvasalót hosszú távon a hajunk fogja meghálálni.

(Támogatott tartalom! / Fotó: Pixabay.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.