Újabb 65 határsértőt fogtak el a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra sem csillapodik a határsértők száma Csongrád-Csanád megyében. A cseh rendőrökkel együtt a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei és a honvédek újabb 65-öt tartóztattak fel.

Ma hajnalban 2 óra 30 perckor 17 fő, 4 óra 10 perckor 13 fő és 6 óra 10 perckor 35 fő határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom illetve Szeged külterületén. A csoportok tagjai szomáliai, palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatóságok a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány visszavezetné a tranzitzónákat. De ezen felül is egy átfogó javaslatcsomaggal szeretne előállni az Európai Parlamentnek, mivel a migrációs nyomás egyre fokozottabb. Legutóbb Öttömösnél fogtak el több mint 60-at a hatóságok.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

(via police.hu)

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Az ’56-os forradalomra emlékezett Csongrád megye

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Varázslatos színekben pompázik Szeged