Frissítve

Új szuperhős tűnt fel Szegeden: S-man!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Köztudott, hogy ahol sok baj van, ott előbb-utóbb feltűnik egy igazságosztó, hős, megmentő.

Két (őrangyal, arkangyal?) szárny fog közre egy S betűt. Ez a rejtélyes jel egyre többször tűnik fel Szegeden, és ahol felbukkan, ott CSAK JÓ DOLGOK történnek!

Nem kellett sokáig nyomozni, hogy kiderüljön, a szárnyak óvó biztonságában feszítő S jele, Sándort takarja. Nagy Sándort! A szegedi alpolgármestert.

Néhány napja tűnt fel a rejtélyes szimbólum az alpolgármester fotóin, de nem mindegyiken. Olyan jelentőségteljes szituációkban használatos a JEL, mint például itt:

Vagy egy feltúrásnál:

Esetleg egy valamit néző emberek gyűrűjéről készült képen:

Az, hogy a szárnyas S kissé hasonlít több autómárka logójára, senkit ne tévesszen meg.

Az autók csak autók, lelketlen gépek, amiket ráadásul Szegeden egyre kevésbé kedvelhetnek, nem úgy, mint a kerékpárokat. Terjed is egy ilyen a közösségi oldalon, osztogatják a szegediek ezt, de nem értjük, miért:

Szóval nagyon úgy néz ki, Nagy Sándornak saját logója van. Talán elirigyelte Orbán Viktortól. Ki tudja. (Igen, ő sem akart lemaradni – lásd lent a frissítést – a szerk.)

Az alpolgármester hiába képes fákat menteni szavakkal; utat építeni mondatokkal; és fejben építeni Szegedet; leszögezhetjük, hogy egy ekkora városban két szuperhős sok, sőt:

Szegednek csak egy szuperhőse lehet, és az nyilvánvalóan Botka László. Ráadásul ő – helyettesével ellentétben – a rejtőzködés képességét is kiválóan képes alkalmazni,

nem hívja fel magára a figyelmet fölöslegesen.

UPDATE: Tényleg!

Tényleg Orbán Viktor miatt lett logója Nagy Sándornak is – hívták fel a figyelmünket. Szeptember 4-én be is harangozta ezt az alpolgármester:

Videó
Előző sztori

Jön az első hazai derbi: vasárnap 17 órakor a Diósgyőrt fogadja a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Köztársasági elnök lehet az SZTE professzorából?