Tovább erősíti kapcsolatát az ország két meghatározó néprajzkutatást végző intézménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.

A korábbi években kialakult, szoros szakmai kapcsolatát erősíti meg újra a néprajzkutatásban országos szinten is kiemelkedő két intézmény.  A jövőben is egymást támogatva végzik a néprajzhoz kötődő kutatási és ismeretátadási munkákat.

Az együttműködési megállapodást Kertész Péter, az Emlékpark ügyvezető igazgatója és Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja írta alá.

A szakmai megállapodás célja, hogy az egyetemi hallgatók és oktatók, valamint az Emlékpark munkatársai egymást segítsék a néprajzhoz kötődő kutatási és ismeretátadási munkákban. A hallgatók az Emlékparkban tölthetik el szakmai gyakorlatukat is, így többek között rendezvények lebonyolításában, konferenciák szervezésében és tudományos publikációk megírásában vehetnek részt. Az együttműködés hosszú távú célja, hogy a duális képzés bevezetésével olyan hallgatók kerüljenek majd ki az egyetem falai közül, akik gyakorlati tudásukat a közgyűjteményi és közművelődési szférában elhelyezkedve azonnal és hatékonyan alkalmazni tudják.  

Előző sztori

Több mint hatvan migránst tartóztattak fel a rendőrök Öttömösnél

Következő sztori

Fendler Judit a modellváltásról: a diákok minden lehetőséget megkaptak, hogy elmondják a véleményüket