Politika

Szabó Bálint nem kér Márki-Zay Péterből

Szabó Bálint nem kér Márki-Zay Péterből

2021. október 20., szerda
Szabó Bálint nem kér Márki-Zay Péterből

Szabó Bálint független önkormányzati képviselő - aki bár ettől a pozíciójától visszalépett, de aztán mégsem - a Mindenki Szegedért Mozgalom közösségi médiában megjelent bejegyzésébenbírálta élesen Márki-Zay Pétert.

,,Szeged nem egy sziget, hanem az ország része" - ezzel indokolta a civil mozgalom hogy miért nem megy szó nélkül amellett, Hogy Márki-Zay Péter lett az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A bejegyzés szerint a Mindenki Szegedért Mozgalom már a kezdetektől, azaz 2018 elejétől jól ismeri Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét.

Ezt az ,,ismeretséget" igen súlyos vádakkal igyekszik a poszt alátámasztani, melyet hangsúlyozottan csak Szabó, illetve a Mindenki Szegedért Mozgalom állít.

A vádak közt szerepel, hogy Márki-Zay a ,,vásárhelyi Szeviép-ügyként is elhíresült" K'-Art botrány kulcsfigurájának anyagi támogatásával indult el a polgármesteri székért. Azt is állítja továbbá, hogy megválasztása után a kisvállalkozások tucatjait megkárosító oligarchájának falazott, illetve, hogy valótlanságokat állított Szabó Bálintról, aki a K'-Art károsultakat védte. Ennek okán rágalmazás miatt több büntetőjogi eljárás is folyik Márki-Zay-val szemben.

És végül - teljesen véletlen névhasonlósággal - pár héttel a Mindenki Szegedért Mozgalom megalakulása után hozta létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat.

Szabó olyat is állít, hogy a bírósági eljárások miatt változtatta meg polgármester vásárhelyi lakcímét budapestire.

Mindezekkel együtt a Mindenki Szegedért Mozgalom elhatárolódik a politikustól és arra szólítja fel, hogy követve Botka László korábbi példáját, mondjon le a miniszterelnök-jelöltségéről.

Kép forrása: Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.