Szabó Bálint nem kér Márki-Zay Péterből

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Bálint független önkormányzati képviselő – aki bár ettől a pozíciójától visszalépett, de aztán mégsem – a Mindenki Szegedért Mozgalom közösségi médiában megjelent bejegyzésében bírálta élesen Márki-Zay Pétert.

,,Szeged nem egy sziget, hanem az ország része” – ezzel indokolta a civil mozgalom hogy miért nem megy szó nélkül amellett, Hogy Márki-Zay Péter lett az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A bejegyzés szerint a Mindenki Szegedért Mozgalom már a kezdetektől, azaz 2018 elejétől jól ismeri Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét.

Ezt az ,,ismeretséget” igen súlyos vádakkal igyekszik a poszt alátámasztani, melyet hangsúlyozottan csak Szabó, illetve a Mindenki Szegedért Mozgalom állít.

A vádak közt szerepel, hogy Márki-Zay a ,,vásárhelyi Szeviép-ügyként is elhíresült” K’-Art botrány kulcsfigurájának anyagi támogatásával indult el a polgármesteri székért. Azt is állítja továbbá, hogy megválasztása után a kisvállalkozások tucatjait megkárosító oligarchájának falazott, illetve, hogy valótlanságokat állított Szabó Bálintról, aki a K’-Art károsultakat védte. Ennek okán rágalmazás miatt több büntetőjogi eljárás is folyik Márki-Zay-val szemben.

És végül – teljesen véletlen névhasonlósággal – pár héttel a Mindenki Szegedért Mozgalom megalakulása után hozta létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat.

Szabó olyat is állít, hogy a bírósági eljárások miatt változtatta meg polgármester vásárhelyi lakcímét budapestire.

Mindezekkel együtt a Mindenki Szegedért Mozgalom elhatárolódik a politikustól és arra szólítja fel, hogy követve Botka László korábbi példáját, mondjon le a miniszterelnök-jelöltségéről.

Kép forrása: Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldal

Előző sztori

466 millióból fejlesztik a makói kórházat

Következő sztori

Magyarországon a legolcsóbb az áram az EU-ban