Közélet

Segítse meleg ruhákkal a rászorulókat!

Segítse meleg ruhákkal a rászorulókat!

2021. október 11., hétfő
Segítse meleg ruhákkal a rászorulókat!

Beköszöntött az ősz Szegedre is, a napok egyre rövidebbek és hűvösebbek lesznek már idén. Minden közösségben vannak kevésbé tehetős anyagi helyzetben lévők, a Mátrix Közhasznú Alapítvány rajtuk kíván segíteni ezúttal is meleg ruhákkal - aki teheti, megunt vagy nem használt, de még jó minőségű kabátját, téli cipőjét jutassa el hozzájuk, a Centerke Adományozó központba!

A Centerke Adományozó Központ meleg lábbelikkel (cipővel, csizmával) várja a rászorulókat, illetve a felajánlókat is. A legszegényebbek, a legrászorultabbak a ruha és cipő mellett egyre gyakrabban keresnek meleg zoknit, harisnyát, de még alsóneműt is a Szegeden működő Centerke Adományozó Központban. Nem csak szegedről, az ország távolabbi területeiről is igény van a ruha - cipő támogatásokra. Szeptember végén már írtunk erről az akciójukról, ami azóta is folyamatosan tart.

https://szegedma.hu/2021/09/kabatokat-teli-ruhat-adomanyoznak-a-centerkeben

Nem csak a hajléktalanok hűlhetnek ki

A hideg őszi / téli napokon a réteges öltözködés nem csak a fedél nélküliek, hanem a fűtetlen helyiségekben élők kihűlését is megelőzheti. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen évente tízezernél több életminőséget segítő ruha és cipő talál ingyenesen gazdára.

Nagyon fontos, hogy az adományt kérők mellett az adományt felajánlók is rendszeresen betérjenek szeretetcsomagjaikkal a Centerkébe, ezért az alapítvány már nem használt, de még jó állapotú téli ruha, cipő, és kiegészítők felajánlásra kér minden segíteni szándékozót. Sok család életben maradását teszi lehetővé a használt ruha-cipő támogatás, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, fűtésre is költhetik.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta segíti támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. A Tisza Lajos Krt. 12. alatt működő Centerke Adományozó Központba betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből saját használatra. Kedden és pénteken 10-16 óra között várják az érdeklődőket. A www.centerke.hu oldalon minden információt megtalálhatnak az érdeklődők a nyitvatartás és az adomány osztás kapcsán.

Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét Az idősek, kisgyermekesek, egyedülállók számára óriási segítség egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen támogatás nélkül a rezsi, az élelem, a ruha finanszírozása között kellene választaniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.