Balhé

Nem kapott bankkártyát, a bankfiók felgyújtásával fenyegetőzött

Nem kapott bankkártyát, a bankfiók felgyújtásával fenyegetőzött

2021. október 22., péntek
Nem kapott bankkártyát, a bankfiók felgyújtásával fenyegetőzött

Vádalt emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki idén nyáron egy szegedi társasházban található bank felgyújtásával fenyegetőzött.

A vádirat szerint augusztus 3-án jelent meg a férfi a belvárosi bankfiókban, hogy bankkártyát igényeljen. Az ügyvezető közölte vele az igénylés menetét, és az azzal járó átfutási időt és költségeket. A vádlottnak azonban ez nem tetszett, emelt hangon, azonnal és ingyenesen követelt bankkártyát magának. Ezután dühöngve és szidalmazva hagyta el a pénzintézetet. Másnap reggel visszatért, és megfenyegette az ügyintézőt, hogy ha nem kap azonnal bankkártyát,

fellocsol mindent benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet.

A hitelesség jegyében pedig azt hazudta, hogy ő már börtönviselt, és kifejtette, hogy az előző nap is már egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni. A bank alkalmazottja félelmében a pánikgomb megnyomásával hívta ki a rendőrséget, majd a vádlottat leültette az ügyféltérben, és a kérése teljesítésének ürügyén várakozásra kérte. A kiérkező rendőrök végül a fiókban igazoltatták és előállították.

járási ügyészség az elkövetővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, melyet az követ el, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. E bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(A kép csak illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.