Nem kapott bankkártyát, a bankfiók felgyújtásával fenyegetőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádalt emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki idén nyáron egy szegedi társasházban található bank felgyújtásával fenyegetőzött.

A vádirat szerint augusztus 3-án jelent meg a férfi a belvárosi bankfiókban, hogy bankkártyát igényeljen. Az ügyvezető közölte vele az igénylés menetét, és az azzal járó átfutási időt és költségeket. A vádlottnak azonban ez nem tetszett, emelt hangon, azonnal és ingyenesen követelt bankkártyát magának. Ezután dühöngve és szidalmazva hagyta el a pénzintézetet. Másnap reggel visszatért, és megfenyegette az ügyintézőt, hogy ha nem kap azonnal bankkártyát,

fellocsol mindent benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet.

A hitelesség jegyében pedig azt hazudta, hogy ő már börtönviselt, és kifejtette, hogy az előző nap is már egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni. A bank alkalmazottja félelmében a pánikgomb megnyomásával hívta ki a rendőrséget, majd a vádlottat leültette az ügyféltérben, és a kérése teljesítésének ürügyén várakozásra kérte. A kiérkező rendőrök végül a fiókban igazoltatták és előállították.

járási ügyészség az elkövetővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, melyet az követ el, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. E bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(A kép csak illusztráció)

Előző sztori

Megható találkozás: megmentőit látogatta meg egy idős hölgy a szegedi mentőállomáson

Következő sztori

Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött