Egyetem

Nagyot ugrott az SZTE BTK egy frissen megjelent szakterületi listán

Nagyot ugrott az SZTE BTK egy frissen megjelent szakterületi listán

2021. október 12., kedd
Nagyot ugrott az SZTE BTK egy frissen megjelent szakterületi listán

Közel 170 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) frissen megjelent bölcsészettudományi, valamint a társadalomtudományi szakterületi listáján.

A Round University Ranking (RUR) moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet október 12-én jelentette meg legfrissebb, bölcsészettudományi és társadalomtudományi rangsorait. A Szegedi Tudományegyetem a 305. helyezést érte el a Humanities listán, ezzel 167 helyet javított pozícióján a tavalyi 472. helyhez képest. A RUR 2021 tematikus listája a világ 739 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.

A Szegedi Tudományegyetem eredménye magyar viszonylatban is kiváló: dobogós helyen végzett a hazai intézmények között.

A világ 785 top egyetemét vizsgáló társadalomtudományi szakterületi rangsorban, a RUR 2021 Social Sciences listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 642. helyen állt, pozícióját az idei évben az 525. helyre tornázta fel.

A centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az idei évre a bölcsésztudományi és a társadalomtudományi rangsorban is jelentősen javultak mind az oktatás, mind a kutatás, mind a pénzügyi fenntarthatóság és a nemzetközi reputáció területén.

via SZTE Sajtó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.