Nagyot ugrott az SZTE BTK egy frissen megjelent szakterületi listán

Közel 170 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) frissen megjelent bölcsészettudományi, valamint a társadalomtudományi szakterületi listáján.

A Round University Ranking (RUR) moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet október 12-én jelentette meg legfrissebb, bölcsészettudományi és társadalomtudományi rangsorait. A Szegedi Tudományegyetem a 305. helyezést érte el a Humanities listán, ezzel 167 helyet javított pozícióján a tavalyi 472. helyhez képest. A RUR 2021 tematikus listája a világ 739 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.

A Szegedi Tudományegyetem eredménye magyar viszonylatban is kiváló: dobogós helyen végzett a hazai intézmények között.

A világ 785 top egyetemét vizsgáló társadalomtudományi szakterületi rangsorban, a RUR 2021 Social Sciences listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 642. helyen állt, pozícióját az idei évben az 525. helyre tornázta fel.

A centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az idei évre a bölcsésztudományi és a társadalomtudományi rangsorban is jelentősen javultak mind az oktatás, mind a kutatás, mind a pénzügyi fenntarthatóság és a nemzetközi reputáció területén.

via SZTE Sajtó

Előző sztori

Véradást szervez a Vöröskereszt és a katasztrófavédelem Szegeden

Következő sztori

Nem várt “autóversenybe” csöppentek a Szent Gellért Fórumból távozók