Vélemény

MSZMP-MSZP-DK-MZP

MSZMP-MSZP-DK-MZP

2021. október 20., szerda
MSZMP-MSZP-DK-MZP

Nem éppen darwini evolúció, de mindenképpen politikai és helytálló. Persze szépen fésült barátunk most tiltakozna, hogy neki semmi köze a kommunista MSZMP folyamodványához és büszkén hangsúlyozná, hogy neki hét gyermeke van és templomba jár. Na erre mondta egy cimborám, hogy a maffia főnököknek is sok gyermekük van és vallásosak mégsem erkölcsös emberek. Kicsit lopnak, gyilkolásznak, de vasárnap a mise után meggyónják. Mea maxima culpa, majd néhány ave Maria és le is van tudva a cucc.

„Ellenzékváltás volt”, mondta MZP a győzelmi mámor kellős közepén. Komolyan? Hát én kissé kételkedem, mivel, ha Gyurcsányék pénzéből és az ő aktivistái segítségével kampányolt, mindezt a Jobbik, a PM, az LMP, az MSZP és a Momentum hátszelével akkor az nekem még mindig a régi baloldal. Persze súghatták neki, hogy kommunistának lenni nem túl sexy Magyarországon és ezért most jobboldalinak aposztrofálja magát. Így próbál megszólítani jobbközép, még vacilláló szavazókat. Ám csacsi mód elszólta magát a baráti RTL Klub műsorában: „Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.”

Kőkemény keresztény-konzervatív kijelentés. Vagy mégsem? Viszont érthető is, hiszen MZP- nek sem pártja, sem frakciója nincsen. Ergo, ha hatalomra is kerülne, egy árva törvényjavaslatot sem tudna átbokszolni a parlamenten. Béna kacsa, ahogy a politika szlengjében hívják a kisebbségben kormányzó vezetőket. Nincs más hátra „keresztény- konzervatív” barátunknak, minthogy eladja a lelkét. „És ha nem kell senkinek hát az ördög veszi meg…”, ha nem is a húsz évét, hanem politikai ambícióit. Csak, hogy ne sántítson nagyon a József Attila idézet. Ezért gyorsan le is ült tárgyalni Gyurcsánnyal. Pedig mit is mondott még a nyáron? Elege van abból, hogy füstös szobákban zsírozzák le a politikát. Most pedig pont azt teszi. Hát a hatalmi vágy nagy úr. MZP-nek pedig kell egy frakció. Ki is ötlötte, hogy legyen egy civilekből álló hetedik parlamenti frakciója.

A baloldal persze nem tapsikolt, hanem rászóltak, hogy remek gondolatait ne a sajtóban lebegtesse meg, hanem velük tárgyaljon. Érthető, hogy legfőképpen a DK-nak nem tetszik MZP víziója. Gyurcsány már vasárnapi facebook posztjában meghúzta a határokat, csak olvasni kell a sorok között: „először nyerjük meg a választást, és ha majd többségünk lesz a parlamentben eldöntjük, hogy ki lesz a miniszterelnök”. MZP helyében nagyon elgondolkodnék ezen a mondaton.

Civilekből álló frakció. Ezt így ízlelgetve nekem nem igazán tetszik a dolog. Milyen civil szervezetekre gondolt? Hogy hívják ezeket és ki finanszírozza őket? Megannyi kérdés. Persze nekem, örökké gyanakvó NER lovagnak valahogy rögtön Soros bá neve ugrott be. Persze ez csak az én paranoiám. Biztos itt sincsen összefüggés, mint ahogy a migráció és a terrorizmus közt sem.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.