Mérséklődik a közlekedési káosz? Szombaton elkészül a Híd utca aszfaltozása!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetek óta rettenetes a belvárosi közlekedés, mindez annak az átfogó rekonstrukciónak az oka, amelynek részeként a szegedi Hídfő, a Stefánia, valamint a Híd és az Oskola utca megújul. Egyre jobban körvonalazódik, hogyan is fog festeni a terület a felújítást követően, és talán a forgalmi káosz is enyhébb lesz szombattól: október másodikán ugyanis befejezik a Híd utca aszfaltozását és újra 4 sávon járható lesz az út!

Október 2-án (szombaton) előreláthatólag délig befejezi a kivitelező a Híd utca burkolatának végleges aszfaltozását. A munkálatok ideje alatt, a 9 és 19 számú trolibuszok nem a Vár utca felől, hanem a Stefániáról kanyarodnak ki a Híd utcára.

A munkálatok idejére a Vár utca közlekedési iránya megfordul, tehát a Stefánia felé lesz egyirányú. A Deák Ferenc utca felől érkezők a Vár utca felé tudnak eljutni a Stefániára, onnan a Híd utca és a hídra Újszeged irányába.

Ezt követően újra járható lesz mind a négy forgalmi sáv; az útburkolati jelek felfestése miatt szakaszos korlátozásokra kell még számítani. A Széchenyi tér–Híd utca–Kelemen László utca kereszteződésében lévő forgalomirányító lámpa a végleges forgalmi rendnek megfelelően működik. A Széchenyi tér sarkán, a nagyposta előtt továbbra sem lehet balra kikanyarodni a Híd utcára.

Az Újszegedről érkező autósok a Híd utcából ismét balra fordulhatnak a Deák Ferenc utca felé vagy tovább haladhatnak egyenesen a Széchenyi tér felé.

Előző sztori

Ismét kötelező lesz a maszkviselés a Szegedi Tudományegyetemen

Következő sztori

Karikó Katalin az idei év Bolyai-díjasa