PROMO

Megéri foodpanda -futárnak állni Szegeden?

Megéri foodpanda -futárnak állni Szegeden?

2021. október 26., kedd
Megéri foodpanda -futárnak állni Szegeden?

A rövid válasz: igen! A pandémia kirobbanása utána a munkaerőpiac átrendeződését figyelhettük meg. Az ételt kiszállító cégek, mint a Netpincér, amely jelenleg már foodpanda néven működik, egyre növekvő számban kezdtek állásokat hirdetni futároknak. A nagy kereslet némileg kompenzálta a járványhelyzet miatt kieső álláshelyeket. Az ételrendelések száma megnőtt, és a mai napig sem csökkent, annak ellenére, hogy a korlátozó intézkedések jelenleg nincsenek érvényben.

A régi-új cég Szegeden is elérhető, és rendelhetünk rajtuk keresztül finom falatokat például a Lángos Művektől vagy a Classic Grill szerb étteremből. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy miért is jó futárként dolgozni, valamint mire figyeljünk oda, ha futárállásra pályázunk.

Miért jelentkezzünk a foodpanda állásra?

A futárok és futárcégek azon kevesek közé tartoznak, akik a járványhelyzet győzteseinek nevezhetik magukat. A cég álláshirdetése szerint a nettó órabér 2550 forint, és ha ismerőst vagy barátot hozunk a csapatba, akkor nettó bónusz 40 ezer forint is üti a markunkat. Kell ennél jobb motiváció a Foodpanda állásainak megpályázására?

Ha már rendeltünk korábban online ételt, akkor képet kaphattunk arról, hogy kedvenc brassóink vagy hortobágyi palacsintánk mellé van házhozszállítási díj és borravaló. A legtöbb vendáglátóhelynél az online rendszerben mi választhatjuk ki, hogy mennyi jattot adjunk a futárnak. Mindezek mellett sokan adnak külön borravalót az ételkiszállítónak, amely az ő zsebét gyarapítja. Ha utánagondolunk, már csak a jatton is jól lehet keresni. Azonban ennek az ára, hogy egyéni vállalkozóként saját kerékpár, autó, illetve robogó tulajdonosai kell, hogy legyünk. Aki pedig katás egyéni vállalkozó, az tudja, hogy vagy minden ezzel kapcsolatos ügyintézést magának kell végeznie, vagy alkalmazhat könyvelőt is, ami azonban plusz kiadással jár. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e belevágnia. Fontos információ azonban, hogy csak 18 éves kortól lehet jelentkezni a Foodpanda állásaira.

Három ütős érv a Foodpanda állás mellett

Amikor még Netpincér néven működött a Foodpanda, a futárok 2550 Ft nettó órabérben dolgoztak, ami egy 40 órás munkahéttel számolva csaknem 410 ezer forintos bért jelent. Természetesen a Foodpanda állás sem való mindenkinek. Ha viszont összehasonlítjuk a hagyományos részmunkaidős munkákkal, mint például a bolti pénztárosé vagy a raktárosé, azt látjuk, hogy utóbbiak ennél jóval kevesebbet fizetnek, nem beszélve arról, hogy az étel kiszállítása egyszerűbb munka, ráadásul a sportolást is kipipálhatjuk, miközben eltekerünk a Dóm térről Újszegedre.

A jó fizetés mellett számos előnye van annak, ha valaki csatlakozik egy sokszínű nemzetközi csapathoz.

  • Munkavégzés a környéken: időt takaríthat meg, aki a saját környékén dolgozik.
  • Saját idő, saját cél: nem kell rohanni, hogy időben munkába álljunk, és nem kell izgulnunk, hogy nem kapunk elég műszakot. Mindössze annyit kell tenni, hogy aktiváljuk az alkalmazást, amikor úgy érezzük, itt az ideje dolgozni, és már indulhat a nap!
  • Kevesebb stressz az emberek miatt: egyes szolgáltatói vagy irodai munkákkal ellentétben egy futárnak általában nem kell értelmetlen vitákat folytatni az ügyfelekkel, vagy rámenős főnökökkel foglalkozni.

Ettől függetlenül nem állítjuk azt, hogy a Foodpanda állás nem lehet fárasztó, viszont a felmérések azt mutatják, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzetben nagyon sokan döntenek úgy, hogy vállalnak némi rizikót, és szerencsét próbálnak futárként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.