Már keresik a Szeged Kultúrájáért Díj új kitüntetettjeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Önkormányzat felhívásban szólította fel a város kulturális intézményeit és szervezeteit, tegyenek javaslatot a díjazottakra.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján adják a Szeged Kultúrájáért Díjat, melyet két ember kaphat meg. Olyan, a tevékenységük révén Szegedhez kötődő személyeknek, akik Szeged város kulturális közéletében meghatározó személyiségek, illetve érdemeket szereztek a kulturális örökségek megóvásában, tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek, ezzel is hozzájárulva Szeged város értékeinek gyarapításához.

Az arany pecsétgyűrűből és oklevélből álló kitüntetés, mely a város címerét és az adományozás évét is tartalmazza, a november 12-ig javasolt személyek valamelyikére lehet érdemes. A felhívás alapján a felterjesztés joga csak a kulturális szervezetekre és intézményekre vonatkozik, azaz magánszemélyek nem tehetnek javaslatot.

Előző sztori

Tálcával akart ékszereket lopni

Következő sztori

Egészségügyi szakmai díjat kapott az SZTE tanszékvezetője