Közel 100 migráns ellen intézkedtek az éjszaka Csongrád-Csanád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban összesen 95 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – azaz visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Tegnap Röszkén a magyar és szerb belügyminiszterek sajtótájékoztatón közölték, hogy közös járőrszolgálatot indítanak a határon:

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve szerda este 8 óra 35 perckor és 11 óra 10 perckor Ruzsa és Szeged külterületein két csoportban 75 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, egyiptomi, bangladesi, jemeni, líbiai, iraki és szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Mórahalmi Rendőrőrs járőrei, az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve ma hajnali 1 óra 25 perckor 20 illegális bevándorló ellen intézkedtek. A migránscsoport tagjai szírnek vallották magukat, de semmivel nem tudták személyazonosságukat igazolni – sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Fotó: police.hu

via police.hu

Előző sztori

Irodapark épülhet a Cserepes sor közelében

Következő sztori

Délután kettőig még leadhatja kütyüit az elektronikai hulladékgyűjtésbe