Hírzóna

Kérdőívben kéri ki a szegedi lakosság véleményét az önkormányzat

Kérdőívben kéri ki a szegedi lakosság véleményét az önkormányzat

2021. október 12., kedd
Kérdőívben kéri ki a szegedi lakosság véleményét az önkormányzat

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiákhoz kapcsoló Uniós pályázat részeként - melyhez az Európai Parlament egy külön kézikönyvet is kiadott - kérdőívet töltet ki a lakossággal Szeged.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia az uniós fejlesztések forrásainak felhasználását alapozza meg egészen 2027-ig. Ez a tervezés partnerségi alapú, ehhez kéri ki a szegediek véleményét a városvezetés - kérdőív formájában.

A kérdőívet október 17-ig lehet kitölteni anonim és önkéntes alapon, ide kattintva.

Ahogy a cikk elején említett kézikönyv is írja, az Unió a 2014-2020-as programozási időszakának kohéziós politikája tette kötelezővé a fenntartható városfejlesztést. Az Európai Regionálsi Fejlesztési Alap (EFRA) öt százalékát különítették el tagállamonként erre a célra. Több különböző városfejlesztési forrást integráltak a projektbe, melyek a helyi közösségek bevonásának fontosságát hangsúlyozzák. Vagyis a sikeres pályázatokhoz a helyi közösségeket, jelen esetben a városlakókat is meg kell kérdezni a pályázatok sikeressége érdekében.

Botka korábban már többször is ígért nagyívű terveket és beruházásokat a város számára, melyeknek a végeredménye sokszor igencsak távol állt a tervezettől. Bízunk benne, hogy ezúttal nem ez lesz.

via szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.