Kérdőívben kéri ki a szegedi lakosság véleményét az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiákhoz kapcsoló Uniós pályázat részeként – melyhez az Európai Parlament egy külön kézikönyvet is kiadott – kérdőívet töltet ki a lakossággal Szeged.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia az uniós fejlesztések forrásainak felhasználását alapozza meg egészen 2027-ig. Ez a tervezés partnerségi alapú, ehhez kéri ki a szegediek véleményét a városvezetés – kérdőív formájában.

A kérdőívet október 17-ig lehet kitölteni anonim és önkéntes alapon, ide kattintva.

Ahogy a cikk elején említett kézikönyv is írja, az Unió a 2014-2020-as programozási időszakának kohéziós politikája tette kötelezővé a fenntartható városfejlesztést. Az Európai Regionálsi Fejlesztési Alap (EFRA) öt százalékát különítették el tagállamonként erre a célra. Több különböző városfejlesztési forrást integráltak a projektbe, melyek a helyi közösségek bevonásának fontosságát hangsúlyozzák. Vagyis a sikeres pályázatokhoz a helyi közösségeket, jelen esetben a városlakókat is meg kell kérdezni a pályázatok sikeressége érdekében.

Botka korábban már többször is ígért nagyívű terveket és beruházásokat a város számára, melyeknek a végeredménye sokszor igencsak távol állt a tervezettől. Bízunk benne, hogy ezúttal nem ez lesz.

via szeged.hu

Előző sztori

Nem várt “autóversenybe” csöppentek a Szent Gellért Fórumból távozók

Következő sztori

Átütő siker a Sisi-kiállítás: már 30 ezren látták a tárlatot