Közélet

Joób Márton: nincs helye Szegedet szociális érzéketlenséggel vádolni

Joób Márton: nincs helye Szegedet szociális érzéketlenséggel vádolni

2021. október 8., péntek
Joób Márton: nincs helye Szegedet szociális érzéketlenséggel vádolni

Az adócsalással vádolt önkormányzati képviselő megvédi a várost a bérlakások területén, sőt, példaértékűnek gondolja. Szerinte nem kevés bérlakást tart fenn a város, mi több, Joób szerint költségvetés tekintetében még túl is vállalja magát a városvezetés. Botka előző felszólalásával szimpatizálva ő is tudja, látja, hogy az emberek hálásak a lakásokért, többek közt a Székely soron 18 ezerért bérelhetőekért. Botka hozzáteszi, hogy 2012 óta nem ad a kormány támogatást a szociális alapú lakásokra.

Korponyai szeretné távol tartani az országos politikát Szeged helyzetétől. Hozzátette azt is, melyről korábban mi is cikkeztünk, hogy túlárazottan újítják fel a lakásokat.

Mivel egy 2006-ban meghozott törvény be nem tartásáról van szó, Botka azal viccelődött, hogy emiatt elbukja majd a 2010-es választásokat. Szabó ezt lecsapva úgy kezdte felszólalását: ,,A stílus maga az ember, Polgármester Úr!" Botka ebben egyetértett. Joób-nak pedig szerinte leginkább az ügyvédi védelmére lenne szüksége - mindezt tegezve mondta neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.