Sport

Jön az első hazai derbi: vasárnap 17 órakor a Diósgyőrt fogadja a Szeged-Csanád GA

Jön az első hazai derbi: vasárnap 17 órakor a Diósgyőrt fogadja a Szeged-Csanád GA

2021. október 2., szombat
Jön az első hazai derbi: vasárnap 17 órakor a Diósgyőrt fogadja a Szeged-Csanád GA

Dragan Vukmir csapata sorozatban három győzelemmel a háta mögött várhatja a tavaly még az élvonalban szereplő Diósgyőr elleni hazai rangadót.

Hétről-hétre egyre jobb formába lendül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: a Budaörs 4-1-es legyőzését a Soroksár felett aratott magabiztos, 2-0-s diadal követte, majd Ajkán, Haruna góljával ismét három ponttal gyarapodott Dragan Vukmir együttese.

– Kijöttünk a hullámvölgyből. Kiváló a hangulat az öltözőben, mindenki motiváltan várja a következő mérkőzést – kezdte Simon Ádám, szegediek középpályása.

Hozzátette, hogy a legutóbbi két találkozón még gólt sem kaptak, ez azt mutatja, hogy összeállt a csapat.

Hétvégén komoly erőfelmérő következik a kék-feketék számára, ugyanis a feljutásra aspiráló Diósgyőr érkezik a Szent Gellért Fórumba. A miskolciak kisebb hullámvölgyben vannak: a legutóbbi két mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, ráadásul szerdán hazai pályán csak döntetlent értek el az újonc III. Kerület ellen. Habár a fordulót megelőzően a szegediek két hellyel megelőzik soros ellenfelüket a tabellán, Simon Ádám nehéz mérkőzésre számít.

– Biztos, hogy győzni jönnek, de mi szeretnénk itthon tartani a három pontot. Ki-ki meccsre számítok. Szeretjük a kihívásokat, a papíron esélyesebb Diósgyőrt is le kell győznünk – fogalmazta meg elvárásait Simon.

A korábbi háromszoros válogatott hangsúlyozta, a szurkolók támogatása nagy segítséget jelent a játékosoknak a pályán. – Szeretném, hogy a lefújás után hasonló örömmámorban legyen részünk, mint Békéscsabán – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.