Sport

Győzött a Pick Szeged Bresztben

Győzött a Pick Szeged Bresztben

2021. október 1., péntek
Győzött a Pick Szeged Bresztben

28-25-re nyerta Pick Szeged csütörtökön a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A Szeged jól kezdte a mérkőzést, már a nyolcadik percben 5-2-re vezetett. A Meskov azonban hamarosan felzárkózott, majd a csereként beállt Ilja Uszik kapus védéseire alapozva egyenlítenie is sikerült. A rendkívül küzdelmes, de kevésbé színvonalas első félidő végén 16-12-re vezetett a magyar csapat.

A második felvonásban viszont még színvonalasabban játszottak a mieink, mellyel szemben a fehéroroszok nem tudtak hatékonyan védekezni.

A mérkőzés háromnegyedénél már 20-25 volt az állás a Szeged javára.

Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, a hosszú lefolyású támadások pedig a vendégeknek kedveztek, akik négy és fél perccel a vége előtt döntötték el a meccset a maguk javára. A mezőny legeredményesebb játékosa a szegedi Imanol Garciandía volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Csapattársai közül Dean Bombac hatszor, Bánhidi Bence ötször talált be.

A Meskov Breszt és a Pick Szeged összesen kilencszer mérkőztek meg egymással, ebből hétszer nyert a magyar csapat. A BL-ben jelenleg két győzelemmel és egy döntetlennel a csoport élén álló Pick Szeged két hét múlva Máthé Dominik csapatát, a norvég Elverumot fogadja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.