Foghíjas kerettel várja az angolok elleni vb-selejtezőt a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A magyar labdarúgó-válogatott kedden este a Wembley Stadionban, az angolok otthonában lép pályára vb-selejtezőn. Marco Rossi szövetségi kapitány több alapemberét is kénytelen nélkülözni Londonban, ráadásul, ha papírforma eredmény születik, már a matematikai esély is elszáll a pótselejtezőt érő második hely megszerzését illetően.

Az esélyek egyértelműen Anglia mellett szólnak, mivel Gareth Southgate tanítványai a lengyelek otthonában elért döntetlent leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték, és a két csapat legutóbbi összecsapásán, a Puskás Arénában rendkívül sima, 4-0-s győzelmet arattak.

A magyar csapat ugyan jól kezdte a sorozatot, de ősszel visszaesett a teljesítménye, az albánoktól idegenben és múlt szombaton otthon is 1-0-ra kapott ki, így a negyedik helyre csúszott vissza az I csoportban, Albánia 5, Lengyelország pedig 4 ponttal előzi meg.

Megfogyva bár…

Marco Rossi több alapemberét is kénytelen nélkülözni a keddi összecsapáson: a magyar szövetség tájékoztatása szerint Willi Orbán az RB Leipzig és az MLSZ előzetes megállapodásnak megfelelően visszatért Lipcsébe. A helyére bekerült Balogh Botond, az olasz másodosztályú Parma játékosa az U21-es válogatottból csatlakozott a kerethez. Botka Endre eltiltás miatt nem hadra fogható, míg Dibusz Dénes bokasérülés, Kleinheisler László pedig combizom-sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére Londonban, így hétfőn mindketten visszatértek klubcsapataikhoz, a Ferencvároshoz, illetve a horvát NK Osijekhez.


Marco Rossi csapatának a Wembley-ben aratott győzelemmel a második hely megszerzésére matematikai esélye még biztosan maradna, döntetlennel pedig abban az esetben, ha az albán-lengyel összecsapáson nem hazai siker születik. Vereség esetén az albán vagy a lengyel győzelem jelentené a végállomást a magyar együttes számára. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Az angol-magyar vb-selejtezőről a SzegedMa élő, helyszíni hírfolyammal jelentkezik.

Előző sztori

Kampánydalt írtak Márki-Zay Péternek

Következő sztori

“Szolidáris város”: jogellenesen szedett közjegyzői és térítési díjat az IKV a bérlőitől