Sport

Egy pontot itthon tartott a Vasas ellen a Szeged-Csanád GA

Egy pontot itthon tartott a Vasas ellen a Szeged-Csanád GA

2021. október 25., hétfő
Egy pontot itthon tartott a Vasas ellen a Szeged-Csanád GA

Akárcsak a legutóbbi, Diósgyőr elleni hazai rangadó, a Vasas elleni összecsapás is ünnepélyes keretek között kezdődött. A találkozó kezdőrúgását a Szegedi UE világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszója, Olasz Anna végezte el. A szegedi kezdő játékosok a kezdés előtt a klub fennállásának tizedik évfordulójára nyomtatott, 10-es számmal ellátott pólókat dobtak a lelátón helyet foglaló szurkolóknak. A póló felirata ezúttal rózsaszín volt a mellrák elleni küzdelem szimbólumaként.

Egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, s habár többet volt a labda a vendégeknél, veszélyes lehetőségek a szegediek előtt adódtak. Még az első játékrész során Gajdos bevette az angyalföldiek hálóját, de a támadó lesen helyezkedett Ódor centerezését megelőzően, így nem adta meg a gólt a játékvezető. 

A második felvonás elején óriási ziccer adódott a házigazda előtt: Temesvári precíz keresztlabdája után Gajdos fejjel hozta ajtó-ablak ziccerbe Harunát, de Jova bravúrral hárította a közeli kísérletet. Pár minutummal később Temesvári szerezhette volna meg a vezetést, de szöglet utáni fejesét ugyancsak kifogta a Vasas hálóőre. A játékrész második felében a vendégeknek is volt pár lehetősége, azonban Radó fejese nem talált kaput, Pekár próbálkozását pedig Molnár magabiztosan hárította, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó. 

A Szeged-Csanád GA legközelebb október 27-én, szerdán 18 órakor lép pályára a Mezőkövesd ellen a Szent Gellért Fórumban kupamérkőzésen, a bajnoki pontvadászatot pedig október 31-én Siófokon folytatják Simon Ádámék.

Merkantil Bank Liga, 13. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Vasas 0–0
Szeged, Szent Gellért Fórum, 3000 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi N., Baghy)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. - Gréczi (Kóródi, 74.), Horváth K. (Lestyán, 89.), Gajdos (Dobos Á., 74.) – Haruna (Farkas A., 79.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Vasas: Jova – Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye – Márkvárt (Pátkai, 69.), Berecz Zs., Hinora – Radó, Feczesin, Pekár (Hidi, 69.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Dragan Vukmir: – Egy nagyon küzdelmes és jó mérkőzést játszottunk. Több helyzetet is kidolgoztunk, de nem tudtunk gólt lőni. A listavezető ellen meg kell becsülnünk az egy pontot.

Kuttor Attila: – Reális az iksz, mindkét csapat megszerezhette volna az egyetlen gólt, és ugyan az utolsó három lehetőség előttünk volt, de még egyszer hangsúlyozom, a döntetlen igazságos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.