Közélet

Botka László kiesett a szerepből és elszólta magát: Mégis támogatja a kormány Szegedet!

Botka László kiesett a szerepből és elszólta magát: Mégis támogatja a kormány Szegedet!

2021. október 27., szerda
Botka László kiesett a szerepből és elszólta magát: Mégis támogatja a kormány Szegedet!

A nem éppen izzasztó interjú első fele azzal telt, hogy Botka László "jó szokásához" híven - megfeledkezve a közös tehervállalásról - a kormányzati elvonásokra panaszkodott, és szinte minden erejével azt a látszatot próbálta kelteni, mintha a kormány nem törődne Szegeddel és a szegediekkel. Ezt a kommunikációs akciót legutóbb egyébként Tápai Péter, a szegedi fidesz alelnöke árnyalta meglehetősen konkrétan, pontos összegekkel egyetemben:

https://szegedma.hu/2021/10/tapai-peter-mihalik-edvin-ugy-hazudik-mint-gyurcsany

A napokban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is azt álllította Szegeden, hogy a kormány nem tesz politikai különbséget kormánypárti és ellenzéki önkormányzatok között, így Szeged is ugyanúgy számíthat rájuk. Amit pedig Botka László "elvonásként" szokott említeni, az az a pénz, amire a kormány azt mondja, inkább az embereknél, vállalkozásoknál hagyta a járvány legnehezebb hónapjaiban (mert például nem kellett befizetni valamilyen jogcímen az önkormányzat kasszájába).

Elgyengülés

A szokásos mederben haladt a műsor, majd huszonhat perc elteltével nem várt esemény történt: a riporter a Naturtex-beruházás kapcsán megemlítette, hogy ritkán fordul elő olyan esemény szerinte, amikor kormányzati és ellenzéki politikusok egymás mellett állnak egy ügyben. Akik esetleg nem tudnák miről van szó, a 3,8 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég kötelezettséget vállalt 164 munkahely megőrzésére, illetve 150 új munkavállaló foglalkoztatására.

– Ez egy felvállalható projekt volt, mert a kormányzat valóban pénzügyi támogatást adott, ennek az évtizedek óta kiválóan működő szegedi cégnek, a Naturtexnek ahhoz, hogy ezt a beruházást meg tudja valósítani

– válaszolt a polgármester némileg paradox módon, hiszen egészen odáig szapulta a magyar kormányt, mintha muszáj lenne.

Botka László aztán hamar észbe kapott és korrigált: futballozott, egyházazott és oligarcházott egy kicsit, nehogy a végén még árnyalt képet kaphassanak a szegedi közszolgálati televízió nézői.

https://streamable.com/0ncjs1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.