Közélet

Binszki: A licitnek piaci árról kell indulnia, Szabó kizárná Ménesit és Joób-ot a szavazásból

Binszki: A licitnek piaci árról kell indulnia, Szabó kizárná Ménesit és Joób-ot a szavazásból

2021. október 8., péntek
Binszki: A licitnek piaci árról kell indulnia, Szabó kizárná Ménesit és Joób-ot a szavazásból

A szegedi DK képviselője szerint maga a vállalkozás az, ami veszteséges, ezért azt végelszámolni kell, jogilag tisztázni az ingatlanokat, az ingóságokat el kell adni és a megmaradt közös tulajdonokat meg kell szüntetni. Kiragadta Kovács Tamás egyik megszólalást, miszerint azért akarják licitre bocsátani a piacot, hogy piaci áron lehessen eladni. Márpedig a licitnek piaci árról kell indulnia.

Botka szerint tárgyaltak a 9 közös tulajdonossal, akik közül akadtak, akik 15-20-szoros áron adták volna el a tulajdont, így ez az ötlet meghiúsult. Ugyanakkor logikusnak tartotta Binszki felszólalását.

Tápai köszöni Ménesi Imre beismerését arról, hogy nem törődött a területével. Azt is hozzáteszi, az értékbecslésről szóló szakvélemény április 28-án készült el, és októberig nem sikerült megkapni azt.

Nagy Sándor szerint a cél, hogy a beépíthető területet csökkentsék, és növeljék a zöld területet. Az alpolgármester azt is tudni véli, milyen magas épületeket akarnak építeni a területre. Haág Zalán szerint ez azt bizonyítja, hogy a városháza megkereste az ügyben a saját oligarcháit. Megemlítette, hogy Ménesi Imre ingatlana minden bizonnyal felértékelődik az üzlet hatására.

Erre reagálva Szabó Bálint kezdeményezte, hogy a napirend ezen pontjáról nem szerint szavazzanak és zárják ki belőle Mémesi Imrét és Joób Mártont. Szabó szerint a járványhelyzet idején Botka úgy gondolta, hogy a piacon terjed a vírus, a bevásárlóközpontokban nem. A Délmagyarország szavazására is hivatkozva azt állítja: 85%-ban az emberek piacot akarnak a terület helyén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.