Krimi

Beismerte tettét az újszegedi kettős gyilkos – akár életfogytiglant is kaphat

Beismerte tettét az újszegedi kettős gyilkos – akár életfogytiglant is kaphat

2021. október 18., hétfő
Beismerte tettét az újszegedi kettős gyilkos – akár életfogytiglant is kaphat

A többszörösen büntetett előéletű 31 férfi januárban követte el a különös kegyetlenségű gyilkosságot. Az incidens előtt ráadásul nem sokkal szabadult.

Az elkövető január 6-én este egy Újszeged erdős részén kialakított fabódéban kereste fel két ismerősét. Az áldozatokat a vádirat szerint a férfi bántalmazta, fejbe ütötte és olyan súlyos sérüléseket okozott nekik, hogy azonnal életüket vesztették. A szakvélemények között a különös kegyetlenség ténye is felmerült.

A gyilkosság után az elkövető zavart állapotban, véres ruhában tartózkodott Szeged belterületén, az akkor hatályban lévő kijárási tilalom miatt igazoltatták a rendőrök, akik ekkor érzékelték zavartságát és véres ruháját.

A hatóságoknak a férfi ekkor mondta el, hogy megölte két társát az erdőben.

Forrás: police.hu / Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfit akkor 1 hónap börtönre ítélték, a többszörös büntetett előélet, a szökés és rejtőzködés lehetősége, valamint az életfogytig tartó szabadságvesztésre okot adó bűntett elkövetése miatt. A feltételes szabadlábra helyezését az Ügyészség már akkor kizárta.

A nyomozást ezzel a rendőrség lezárta, innentől az Ügyészség foglalkozik vele. A nyomozás aktáit vádemeléssel továbbította az Ügyészségnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.