Beismerte tettét az újszegedi kettős gyilkos – akár életfogytiglant is kaphat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A többszörösen büntetett előéletű 31 férfi januárban követte el a különös kegyetlenségű gyilkosságot. Az incidens előtt ráadásul nem sokkal szabadult.

Az elkövető január 6-én este egy Újszeged erdős részén kialakított fabódéban kereste fel két ismerősét. Az áldozatokat a vádirat szerint a férfi bántalmazta, fejbe ütötte és olyan súlyos sérüléseket okozott nekik, hogy azonnal életüket vesztették. A szakvélemények között a különös kegyetlenség ténye is felmerült.

A gyilkosság után az elkövető zavart állapotban, véres ruhában tartózkodott Szeged belterületén, az akkor hatályban lévő kijárási tilalom miatt igazoltatták a rendőrök, akik ekkor érzékelték zavartságát és véres ruháját.

A hatóságoknak a férfi ekkor mondta el, hogy megölte két társát az erdőben.

Forrás: police.hu / Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfit akkor 1 hónap börtönre ítélték, a többszörös büntetett előélet, a szökés és rejtőzködés lehetősége, valamint az életfogytig tartó szabadságvesztésre okot adó bűntett elkövetése miatt. A feltételes szabadlábra helyezését az Ügyészség már akkor kizárta.

A nyomozást ezzel a rendőrség lezárta, innentől az Ügyészség foglalkozik vele. A nyomozás aktáit vádemeléssel továbbította az Ügyészségnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

via police.hu

Előző sztori

Két hónapig cseh rendőrök segítik a szegediek munkáját a déli határon

Következő sztori

Egy év múlva akár negyven perc alatt vonatozhatunk Szabadkára